«Οταν ακούς την τιμή του iPhone X» -To Twitter έμεινε «άφωνο»

Η Apple παρουσίασε το iPhone Χ και ο κόσμος εκτός το ότι εντυπωσιάστηκε από το πόσο όμορφο είναι το μοντέλο της επετειακής έκδοσης, έμεινε με ανοικτό το στόμα από την τιμή του.

Αυτή αναμένεται να κινηθεί πάνω από 1.000 ευρώ, κάτι που ενέπνευσε τους χρήστες των social media, με memes και αστεία να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας άφθονο γέλιο.

Γουρλωμένα μάτια, ο «Πάτρικ» με τρία δολάρια στο χέρι δίνουν μια ιδέα από τις αντιδράσεις.

Το νέο iPhone X

Η συσκευή είναι πλέον εξ ολοκλήρου ενσωματωμένη στην οθόνη OLED Super Retina των 5,8 ιντσών και ουσιαστικά το κινητό είναι όλο... οθόνη, από άκρη σε άκρη. Αλλωστε, home button δεν υπάρχει, είναι εικονικό πάνω στην οθόνη, ενώ όλοι οι άλλοι αισθητήρες της πρόσοψης έχουν ενσωματωθεί με σχεδόν μαγικό τρόπο σε ένα απειροελάχιστο τμήμα, στην άνω πλευρά της οθόνης.
Το κεντρικό πλήκτρο Home καταργήθηκε και όλες οι λειτουργίες ορίζονται από φυσικές κινήσεις των δαχτύλων επί της οθόνης αφής.

Η μεγάλη καινοτομία του, όμως, είναι το γεγονός ότι ανοίγει με ένα... βλέμμα. Το iPhone X ενσωματώνει την τεχνολογία Face ID, την αναγνώριση και ταυτοποίηση του χρήστη βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Με το πρόσωπό του κανείς, με μια selfie του, ξεκλειδώνει το iPhone X και χρεώνει και την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα.

​Το iPhone X θα διαθέτει τουλάχιστον μία κάμερα 12 megapixel στην πίσω πλευρά και μία selfe κάμερα 7 megapixel στην μπροστινή πλευρά. Σύμφωνα με τις διαρροές, οι πίσω κάμερες θα είναι δύο, το πίσω μέρος της συσκευής θα αποτελείται από γυαλί αντί του αλουμινίου που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα και θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.