Οξφόρδη: Πολύ επιφυλακτική για την ημερομηνία κυκλοφορίας του εμβολίου κατά του κορονοϊού | dete

Οξφόρδη: Πολύ επιφυλακτική για την ημερομηνία κυκλοφορίας του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Οι επικεφαλής των προσπαθειών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διστάζουν να απαντήσουν με βεβαιότητα για την ακριβή περίοδο κυκλοφορίας του εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσουν.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο στα περισσότερα σημεία είναι μπροστά από όλους στη μάχη της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, πιστεύει ότι η παραγωγή του στο τέλος του έτους είναι εφικτή, αλλά είναι πολύ επιφυλακτικό στις προβλέψεις του για την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Η Σάρα Γκίλμπερτ, η οποία είναι επικεφαλής των προσπαθειών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε στο BBC Radio : «Ο στόχος για τη διάθεση εμβολίων στο τέλος του έτους, είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν υπάρχει απολύτως καμία βεβαιότητα γι 'αυτό γιατί χρειαζόμαστε τρία πράγματα να συμβούν».

Αυτά τα τρία πράγματα περιλαμβάνουν την αποτελεσματικότητα στις δοκιμές Φάσης ΙΙΙ, μεγάλους όγκους εμβολίων που έχουν παραχθεί και οι ρυθμιστικές αρχές να το εγκρίνουν γρήγορα για επείγουσα χρήση.

Ο Chris Whitty, επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας και ο αναπληρωτής του Jonathan Van-Tam, ήταν ακόμη λιγότερο σίγουροι για το χρονοδιάγραμμα του τέλους του έτους.

Ο Whitty ανέφερε τα εξής: «Η πιθανότητα να έχουμε ένα εμβόλιο πριν από τα Χριστούγεννα που είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικό είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ χαμηλή». Ο Van-Tam, από την άλλη πλευρά, είπε ότι ήταν «προσεκτικά αισιόδοξος ότι θα έχουμε κάποιο εμβόλιο αυτήν την πλευρά των Χριστουγέννων».