Ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή για το σχολικό εκφοβισμό στον Αλισσό της Δυτικής Αχαΐας | dete

Ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή για το σχολικό εκφοβισμό στον Αλισσό της Δυτικής Αχαΐας

Η τοπική κοινότητα Κάτω Αλισσού και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Σχολική βία, εκφοβισμός και ηλεκτρονικό έγκλημα στο διαδύκτιο ως σύγχρονες απειλές για τη νέα γενιά", την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μμ, στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος του Κάτω Αλισσού στη Δυτική Αχαΐα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος - καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής.

Ο σχολικός εκφοβισμός και το ηλεκτρονικό έγκλημα στο διαδίκτυο είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους. Έχουν επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζονται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής τους.

Πρόκεται για ιδιατέρως σοβαρά και διογκούμενα προβλήματα που απορυθμίζουν τη λειτουργία της οικογένειας και του σύγχρονου σχολείου, προκαλώντας τριβές και εντάσεις.

Οι μορφές της σχολικής βίας και του διαδικτυακού εγκλήματος διαρκώς διευρύνονται, προκαλώντας κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντιμετωπίσιμα, με την ενεργοποίηση όμως όλων των εμπλεκομένων.

Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα που τείνουν να γίνουν βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, αλλά παράλληλα απειλούν την ηρεμία της οικογένειας.