Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκλονίζει ο Φελπς! “Ελπίζω η αναβολή να μην αυξήσει τις αυτοκτονίες αθλητών” | dete

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκλονίζει ο Φελπς! “Ελπίζω η αναβολή να μην αυξήσει τις αυτοκτονίες αθλητών”

Ο Μάικλς Φελπς είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, με 28 μετάλλια στην κατοχή του, αλλά από το 2014 είχε παραδεχθεί ότι έπασχε από κατάθλιψη.

Ο διάσημος Αμερικανός κολυμβητής συμβάλει από τότε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κατάθλιψη και στο πλαίσιο αυτό, έκρουσε και τον… κώδωνα του κινδύνου, εξαιτίας της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων.  Παρότι θεωρεί και ο ίδιος σωστή την απόφαση, εξέφρασε τους φόβους του για τις επιπτώσεις στους αθλητές.

Οι δηλώσεις του Φελπς: «Φαίνεται πως είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Νιώθω άσχημα για τους αθλητές. Από τη μια σκέφτομαι πως είναι σωστό οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν τη νέα χρονιά, όμως αυτή η αναμονή κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Ελπίζω η απόφαση αυτή να μην αυξήσει τις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών.

Ήταν σωστή η απόφαση, αλλά μου ραγίζει την καρδιά όταν σκέφτομαι τους αθλητές. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ. Αν θέλουν να βοηθήσουν ψυχολογικά τους αθλητές πρέπει να το κάνουν τώρα. Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Αν κάποιος έχει πρόβλημα ελπίζω να με καλέσει. Το τηλέφωνο μου είναι πάντα διαθέσιμο».