Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ξεμάλλιασμα» στις πισίνες του Ρίο για ένα υψωμένο δάχτυλο | dete

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ξεμάλλιασμα» στις πισίνες του Ρίο για ένα υψωμένο δάχτυλο

Τα δύο φαβορί στα 100 μ. πρόσθιο γυναικών, η Αμερικανίδα Λίλι Κινγκ και η Ρωσίδα Γιούλια Εφίμοβα τσακώνονται με την πρώτη να αφήνει αιχμές σχετικά με το ντόπινγκ για τη δεύτερη

Η Αμερικανίδα Λίλι Κίνγκ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην αντίπαλό της στα 100 μ. πρόσθιου γυναικών, Γιούλια Εφίμοβα, αμέσως μετά τη λήξη της ημιτελικής σειράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Ρωσίδα, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ρίο το Σάββατο, κερδίζοντας την υπόθεση στην οποία είχε κατηγορηθεί για τη χρήση ντόπινγκ. Αμέσως μετά την επικράτησή της στην ημιτελική σειρά, έδειξε με το δάχτυλό της το Νο 1, θέλοντας να δείξει πως είναι φαβορί για τον τελικό. Η Κινγκ, η οποία παρακολούθησε την προσπάθειά της στην τηλεόραση, έδωσε τη δική της απάντηση.

Η Αμερικανίδα κέρδισε στη δική της σειρά με καλύτερο χρόνο από αυτόν της Εφίμοβα και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κίνηση της συναθλήτριάς της, η 19χρονη απάντησε χαρακτηριστικά: «Δείχνεις με το δάχτυλο σου ότι είσαι Νο 1, αλλά έχεις πιαστεί να κάνεις χρήση ντόπινγκ… Δεν το επικροτώ».

Η 24χρονη Ρωσίδα, η οποία κατέχει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, είχε τιμωρηθεί από τη ΔΟΕ για παράβαση του κώδικα ντόπινγκ . Άσκησε όμως έφεση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως είχε εκτίσει ήδη την ποινή της και κατάφερε την ύστατη ώρα να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους αγώνες.
Πηγή: sport-fm.gr