Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας | dete

Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας

Παραδόθηκε από την Ανακρίτρια Πατρών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών ο ογκωδέστατος φάκελος της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της Αχαϊκής τράπεζας που κατέβασε ρολά τον Μάρτιο του 2015 με αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από τα μερίδια και τις καταθέσεις.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός θα καταθέσει την πρότασή του στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό βούλευμα.

Η υπόθεση αφορά 91 άτομα που έχουν απολογηθεί ήδη στην Ανακρίτρια κι έχουν αφεθεί ελεύθεροι , είτε με όρους και χρηματικές εγγυήσεις , είτε χωρίς.

Συμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία η ζημιά από το κλείσιμο της Αχαϊκής Τραπεζας ανέρχεται στο ποσό των 290 εκατ. ευρώ. Νομικοί κύκλοι εκτιμουν πως ο προσδιορισμός της ζημίας έγινε με β΄ση τα χρήματα των καταθετών και για τα οποία εγγυήθηκε την καταβολή τους η Εθνική Τράπεζα. Πλην  όμως για να προσδιοριστεί η ζημία πρέπει πρώτα να προσπαθήσει να εισπράξει τα δάνεια που της οφείλονται, όχι μόνο από τους δανειολήπτες, αλλά και από τους εγγυητές και το ελληνικό δημόσιο. Πάντως εκτιμάται ότι για να προσδιοριστεί εάν έχει προκληθεί ζημία και σε ποιό ύψος θα πρέπει να εκποιηθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας.