Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 για το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου | dete

Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 για το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο “Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move”.Συνοδοιπόροι μας ήταν σχολεία από την Ισπανία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Αγγλία και την Γερμανία.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018. Μέσα σε αυτά τα δύο, απόλυτα δημιουργικά χρόνια, δημιουργήσαμε τη δική μας ταξιδιωτική επιχείρηση, εργαστήκαμε με χαρά και δημιουργήσαμε δικά μας προϊόντα. Ταξιδέψαμε σε άλλες χώρες και υποδεχτήκαμε τους εταίρους μας στην πόλη μας και τους μυήσαμε στην κουλτούρα και τα έθιμά μας. Εργαστήκαμε ομαδικά, ανταλλάξαμε ιδέες και νέες πρακτικές, πειραματιστήκαμε με καινοτόμες μεθόδους, τις οποίες προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε στη δική μας σχολική πραγματικότητα  και το πιο σημαντικό, ήρθαμε πιο κοντά ανακαλύπτοντας πως αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας οι οποίοι έκαναν τα πάντα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Κυρίως όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες, καθώς και για  την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν και επέτρεψαν στα παιδιά να ταξιδέψουν μαζί μας στο εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι συνεισφέραμε έτσι ώστε τα παιδιά να γεμίσουν με καινούριες εμπειρίες και ότι βοηθήσαμε να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.