Οι 8 καλύτεροι προορισμοί για ηρεμία και χαλάρωση μέσα στο 2018 – Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός | dete

Οι 8 καλύτεροι προορισμοί για ηρεμία και χαλάρωση μέσα στο 2018 – Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός

Μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για ηρεμία και χαλάρωση συνέταξε το περιοδικό Time και μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι Κυκλάδες.

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο το 2017, γεμάτη άγχος για τους περισσότερους και το περιοδικό Time συστήνει πως ίσως είναι καιρός να λάβετε κάποιες δραστικές αποφάσεις για την επόμενη χρονιά: να μπείτε σε ένα αεροπλάνο.


Οι Κυκλάδες βρίσκονται στην 3η θέση στη λίστα για ήρεμες διακοπές. Φωτογραφία: Shutterstock

Το ταξίδι μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεωθείτε – ειδικά αν καταφέρετε να κλείσετε και το τηλέφωνό σας.

Αλλά ποιοι είναι οι ιδανικοί προορισμοί που προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία για ηρεμία και χαλάρωση; Το Lonely Planet έχει εντοπίσει 20 σημεία που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να βρείτε την ηρεμία και το περιοδικό Time έχει επιλέξει μια σύντομη λίστα, με 8 μοναδικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και οι Κυκλάδες, για τις οποίες γράφει:

«Αν ψάχνετε για έναν ελαφρώς γοητευτικό προορισμό που θα σας κρατήσει μακριά από την καθημερινότητα και τη φασαρία, σχεδιάστε ένα ταξίδι στις Κυκλάδες της Ελλάδας. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η Σαντορίνη και η Μύκονος, αλλά οι Κυκλάδες αποτελούνται από πάνω από 200 νησιά, πολλά από τα οποία χαρακτηρίζονται από τραχιές ακρογιαλιές με λευκά χωριά και εκκλησίες με μπλε τρούλο.

Για να βρείτε αληθινή απομόνωση, κατευθυνθείτε προς τα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά όπως η Σίκινος, η Κίμωλος και η Ανάφη, όπως προτείνει το Lonely Planet. Η Ανάφη απέχει 90 λεπτά με το πλοίο από τη Σαντορίνη και προσφέρει ένα χαλαρό περιβάλλον και ήσυχες παραλίες. Βρείτε χρόνο για να επισκεφθείτε το πανέμορφο αλλά μικροσκοπικό Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Να σημειωθεί πως εκτός σεζόν, ακόμη και δημοφιλή μέρη όπως η Σαντορίνη, είναι πολύ ελκυστικά και ήρεμες διακοπές. Φροντίστε να δείτε το μικρό λιμάνι του Αμμούδι στη βόρεια πλευρά του νησιού. Γεμάτο με πολύχρωμα ψαροκάικα, βρίσκεται μόλις 300 μέτρα κάτω από την Οία.


Το La Maurice National Park στον Καναδά

Ολόκληρη η λίστα:
1. Bay of Islands, Νέα Ζηλανδία
2. Little Corn Islands, Νικαράγουα
3. Κυκλάδες, Ελλάδα
4. Μαγιόρκα, Ισπανία
5. Sanibel Island, ΗΠΑ
6. La Mauricie National Park, Καναδάς
7. Noosa, Australia
8. Βουργουνδία, Γαλλία

Ιδανικό για χαλάρωση το Noosa στην Αυστραλία

Πηγή:  iefimerida.gr