Οι χλιδάτες διακοπές του Σαρκοζί εκνευρίζουν τους Γάλλους – Σε «καλύβα βοσκού» που είναι όμως πολυτελής βίλα | dete

Οι χλιδάτες διακοπές του Σαρκοζί εκνευρίζουν τους Γάλλους - Σε «καλύβα βοσκού» που είναι όμως πολυτελής βίλα

Την ώρα που ο Νικολά Σαρκοζί επιχειρεί την πολιτική ανάκαμψή του, οι επιλογές του εκνευρίζουν τους Γάλλους.

Σάλος έχει προκληθεί με την αποκάλυψη ότι μένει με τη σύζυγό του σε μία πολυτελή «καλύβα βοσκού», στην Κορσική, που στην πραγματικότητα είναι μία σειρά από παραθαλάσσιες βίλες, που κοστίζουν έως και 34.200 ευρώ την εβδομάδα.

Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν πολιτικό, η ήττα του οποίου αποδίδεται σε ένα βαθμό στον εκνευρισμό των Γάλλων για τον πολυτελή τρόπο ζωής που έκανε. Αρχικά ήταν η χλιδάτη γιορτή μετά από τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές το 2007, στη συνέχεια το γεγονός ότι δανείστηκε το ιδιωτικό τζετ και το πολυτελές γιοτ ενός εκατομμυριούχου φίλου του, για να κάνει διακοπές, λίγες ημέρες αφότου είχε πει σε φίλους ότι σκόπευε να πάει σε ένα μοναστήρι στο βουνό.

Τώρα, το πλάνο της επιστροφής του να εμφανιστεί ως «άνθρωπος του λαού» δέχεται νέο πλήγμα καθώς το Le Canard Enchaîné αποκάλυψε ότι ο Σαρκοζί με τη σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι και ένα ακόμη άτομο κάνουν διακοπές σε ένα θέρετρο στην Κορσική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τιμές εκεί φτάνουν ακόμη και τα 4.885 ευρώ τη βραδιά.

Το θέρετρο, το οποίο προτιμούν πολιτικοί, επιχειρηματίες και διάσημοι σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, περιλαμβάνει 19 ξύλινες και πέτρινες βίλες, πάνω από την παραλία. Σχεδόν όλες έχουν ιδιωτικές πισίνες και κάποιες διαθέτουν ακόμη και σάουνα.

«Ολοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν διακοπές, αλλά είναι δύσκολο για τον Νικολά Σαρκοζί να δικαιολογήσει τέτοια έξοδα ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να μείνει κοντά στην καθημερινότητα των Γάλλων ψηφοφόρων», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του περιοδικού Gala.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα που αποκάλυψε το... μυστικό του πρώην προέδρου, ο Σαρκοζί περηφανεύτηκε σε φίλους του ότι κατάφερε να παζαρέψει μία φιλική τιμή, χάρη στο πρεστίζ του. Ο ίδιος δεν έκανε κανένα σχόλιο μετά από τη δημοσιοποίηση των διακοπών του, αλλά ο ιδιοκτήτης του θερέτρου έκανε λόγο για κακόβουλα σχόλια. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Γάλλος πολιτικό νοίκιασε μία «κατοικία βοσκού», που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτό που περιγράφουν τα ΜΜΕ. «Ηθελαν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα αυθεντικό μέρος, μακριά από τις πολυτέλειες», είπε ο ίδιος και αρνήθηκε πως ο Σαρκοζί μένει στην πιο ακριβή βίλα.