ΡΕΤΡΟ: Αυτές είναι οι τρεις Πατρινές πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου | dete

ΡΕΤΡΟ: Αυτές είναι οι τρεις Πατρινές πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου

Τρεις πρωταγωνίστριες της παλιάς καλής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ήταν από την Πάτρα. Η Τασσώ Καββαδία, η Μέμα Σταθοπούλου και η Νίτσα Μαρούδα.

Η Τασσώ Καββαδία έπαιζε συνήθως τον ρόλο της κακιάς αδελφής, της κακιάς πεθεράς ή ακόμα και τις κακιάς γειτόνισσας, ενώ πρωταγωνίστησε κυρίως σε δραματικές ταινίες, αλλά και σε κωμωδίες, παίζοντας δίπλα σε μεγάλα ονόματα της εποχής. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών το 2010.

Η Μέμα Σταθοπούλου θεωρήθηκε η Μπριζίτ Μπαρντό του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν μία από τις ωραιότερες ξανθιές της μεγάλης οθόνης, παίζοντας πότε την μοιραία γυναίκα, πότε την κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, πότε την κακιά.Είχε παίξει συνολικά σε 39 ταινίες, δίπλα σε μεγάλα ονόματα ηθοποιών, του θεάτρου, αλλά και του κινηματογράφου. Μεγάλωσε στο κέντρο της Πάτρας, ήταν αθλήτρια της Παναχαϊκής και έφυγε από την ζωή το 1999.

Η Νίτσα Μαρούδα ήταν και αυτή μία από τις ανερχόμενες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, παίζοντας σε πολλές ταινίες, κυρίως κωμικούς ρόλους, που όμως έμειναν χαρακτηριστικοί στην συνείδηση του κοινού που μεγάλωσε με αυτές τις ταινίες.Μετά το τέλος της δεκαετίας του ’70 αποφάσισε να αποσυρθεί από το καλλιτεχνικό στερέωμα. Είναι πεθερά του υποψήφιου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο παντρεύτηκε η κόρη της Ιωάννα Κολοκοτά.