Οι προτάσεις των επιχειρηματιών για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων τους | dete

Οι προτάσεις των επιχειρηματιών για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων τους

Επιστολή για τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω τραπεζικής αργίας και capital controls, έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδας (ΣΕΕ).

Στην επιστολή περιγράφεται η δυσμενής κατάσταση των επιχειρηματιών της χώρας σε διάφορους κλάδους και προτείνεται δέσμη 10 προτάσεων για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, προτείνονται τα εξής:

- Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν οι έλεγχοι κεφαλαίων, να επιτρέπεται η πληρωμή τιμολογίων και για ποσά άνω των 500 ευρώ με μετρητά, ώστε να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα η αγορά.

- Το όριο ανάληψης των 420 ευρώ/εβδομάδα για τα φυσικά πρόσωπα να επεκταθεί και στις επιχειρήσεις με όριο ανάληψης τουλάχιστον 3.000 ευρώ/εβδομάδα.

- Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση όλων των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013, προκειμένου έτσι να ολοκληρωθούν και να πληρωθούν άμεσα τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα της προηγούμενης περιόδου.

- Η δημιουργία ειδικών αφορολόγητων ζωνών εγκαταστάσεων στα σύνορα με Βουλγαρία, ΠΓΔΜ κ.ά.

- Να μην μπαίνουν στον «Τειρεσία» οι επιχειρηματίες.