Οι «πειραγμένοι» ταχογράφοι στην Ιόνια Οδό και τα «σταματημένα» φορτηγά | dete

Οι «πειραγμένοι» ταχογράφοι στην Ιόνια Οδό και τα «σταματημένα» φορτηγά

Οι αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, συνεχίζουν τους ειδικούς ελέγχους σε φορτηγά οχήματα, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η αστυνομία, "κατά τους ελέγχους, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί τις τελευταίες δύο ημέρες, στην Ιόνια Οδό, εντόπισαν τρία άτομα να οδηγούν ισάριθμα φορτηγά, στα οποία είχε πραγματοποιηθεί επέμβαση στον ταχογράφο με τοποθέτηση μαγνήτη, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η δραστηριότητά του οδηγού και του οχήματος, όπως ώρες οδήγησης και ανάπαυσης οδηγού, ταχύτητα οχήματος, ένδειξη χιλιομέτρων και άλλα.

Από το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και αφαιρέθηκαν επί τόπου οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των φορτηγών.

Οι ειδικοί έλεγχοι στα φορτηγά οχήματα θα συνεχισθούν σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων".

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε διαπιστωθεί κι άλλη τέτοια περίπτωση στην Αιτωλοακαρνανία.

Η παρέμβαση στους ταχογράφους που δείχνει σταματημένο το φορτηγό έχει να κάνει την φαινομενική τήρηση του υποχρεωτικού διαλείμματος που προβλέπεται για τον οδηγό μετά από κάποιες ώρες οδήγησης.