Οι παραγωγικοί φορείς καλούν το δήμαρχο να μην χαθεί η ευκαιρία του 5G | dete

Οι παραγωγικοί φορείς καλούν το δήμαρχο να μην χαθεί η ευκαιρία του 5G

Με ανοικτή επιστολή τους, οι οικονομικοί φορείς της Πάτρας και της Αχαΐας, εκδηλώνουν ανησυχίες για την πορεία υλοποίησης του δικτύου 5G και καλούν τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη να διαβουλευθεί μαζί τους και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.
Στην ανοικτή επιστολή τους, οι παραγωγικοί φορείς αναφέρουν τα εξής:
"Οι ως άνω φορείς έχουν ταχθεί υπέρ της επιλογής της Πάτρας ως πόλης πιλότου για την εφαρμογή του δικτύου 5ης γενιάς (5G) από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Κυβέρνηση απάντησε στις επισημάνσεις του κ. Δημάρχου Πατρέων σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή του δικτύου στην πόλη των Πατρών.
Επειδή υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι το έργο μπορεί να χαθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και γενικότερα την ανάπτυξη της πόλης και του Νομού, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στον κ. Δήμαρχο να διαβουλευθεί άμεσα με τους παραγωγικούς Φορείς της πόλης και το Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου για να μη μετρήσει η πόλη άλλη μία χαμένη ευκαιρία.
Η υλοποίηση του προγράμματος του δικτύου 5G θα φέρει αναπτυξιακές προοπτικές, αύξηση των επενδύσεων στην περιοχή μας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση".
Την επιστολή υπογράφουν οι εξής φορείς:
Επιμελητήριο Αχαΐας
Οικονομικό Επιμελητήριο - Περιφ. τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας
Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας
Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών
Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών.