Οι νεκροί «δείχνουν» ότι υπήρξε έκρηξη! | dete

Οι νεκροί «δείχνουν» ότι υπήρξε έκρηξη!

Νέο σενάριο για την πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir από τους Αιγύπτιους ιατροδικαστές που εξέτασαν όσα ανθρώπινα υπολείμματα εντοπίστηκαν

Το «αιγυπτιακό χάος» συνεχίζεται στην τραγωδία με το αεροσκάφος της EgyptAir, με εκτιμήσεις και διαψεύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Αφορούν έκρηξη που, σύμφωνα με πηγή από την ιατροδικαστική υπηρεσία, έγινε στο αεροπλάνο, όπως «μαρτυρούν» οι νεκροί.
Ωστόσο η εκτίμηση αυτή διαψεύδεται «αρμοδίως». Οι ερευνητές του δυστυχήματος ελπίζουν να πάρουν απαντήσεις όταν εντοπιστεί το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, εφόσον φυσικά δεν έχει καταστραφεί. Την ίδια στιγμή, το Κάιρο διαψεύδει την Αθήνα σε ό,τι αφορά τους ελιγμούς πριν από τη συντριβή στη θάλασσα.

Αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δήλωσε πως τα ανθρώπινα υπολείμματα που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, και δεν ξεπερνούν σε μέγεθος την παλάμη, δείχνουν ότι έγινε έκρηξη. Ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για την αιτία της έκρηξης, αν δηλαδή οφείλεται σε μηχανισμό που εξερράγη ή σε βλάβη του αεροπλάνου.

Οι ερευνητές δεν έχουν βρει μέχρι τώρα ίχνη από εκρηκτικά, τα οποία θα αποδείκνυαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, ανέφεραν οι πληροφορίες.

Διάψευση

Τις σχετικές δηλώσεις του αξιωματούχου στο πρακτορείο Associated Press διέψευσε λίγο αργότερα εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Ειδικοί εμπειρογνώμονες στους οποίες απευθύνθηκε το BBC είπαν πως η κατάσταση των υπολειμμάτων μπορεί να «στηρίξει» διάφορα σενάρια.

Στο μεταξύ, η ανάκτηση των δεδομένων από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο, αν η συσκευή βρεθεί άθικτη, όπως δήλωσε ο Χάνι Γκαλάλ από την ομάδα ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο CBC. Εάν το μαύρο κουτί εντοπιστεί και έχει υποστεί ζημιές, τότε μόνο θα σταλεί στο εξωτερικό για ανάλυση, τόνισε.

Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι κατόρθωσαν να εντοπίσουν το αεροπλάνο για διάστημα ενός λεπτού πριν από τη συντριβή του, αλλά δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα, δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αεροναυτιλίας στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Εχάμπ Μοχιελντίν πρόσθεσε πως οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δεν κατέγραψαν ότι το αεροπλάνο έκανε ελιγμούς, όπως είχε ανακοινωθεί στην Αθήνα την ημέρα της τραγωδίας.