Οι Μοιραίοι μέσα από ζωγραφική, θέατρο και μουσική | dete

Οι Μοιραίοι μέσα από ζωγραφική, θέατρο και μουσική

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η τελευταία εκδήλωση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ονείρου… Δράσεις την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 όπου η θεατρική ομάδα αλλάΖω των ΚΟΠΑ Πάτρας και το τμήμα ενηλίκων ζωγραφικής του εργαστηρίου υποδέχτηκαν το καλοκαίρι με μια βραδιά αφιερωμένη στους Έλληνες ποιητές στην Γερμανού 83.
Πίνακες εμπνευσμένοι από διάφορα ποιήματα σε επιμέλεια της Χριστίνας Ανδρικοπούλου έκλεψαν τις εντυπώσεις, προσωπογραφίες σε επιμέλεια της Γιώτας Ρούσσου ξεχώρισαν για την εκφραστικότητά τους, η δραματοποίηση του έργου του Κ.Βάρναλη “Οι μοιραίοι”, εμπλουτισμένη με αποσπάσματα από το “Υπόγειο” του Φ. Ντοστογιέφσκι από τα μέλη της θεατρικής ομάδας αλλάΖΩ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μιχαλοπούλου συγκίνησε βαθιά το κοινό, ενώ οι μουσικοί Π. Κοτσώρης, Γ. Παναγόπουλος, Κ. Τριανταφυλλίδης, Στ. Νικολακόπουλος και Θ. Ζαφειρόπουλος, μέλη οι περισσότεροι της θεατρικής ομάδας αλλάΖω, ξεσήκωσαν ευχάριστα τον κόσμο και δεν έλειψαν οι χοροί. Την βραδιά κάλυψαν φωτογραφικά οι Β. Λάγιος, Γ. Τοπούζης και Ε. Λαλότα αφιλοκερδώς.
Η ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια Καικιλία Κατσιβαρδά, υπηρέτης – δάσκαλος τα τελευταία 15 χρόνια στα ΚΟΠΑ Πάτρας, προλόγισε την παράσταση, ενώ το Patras Catering γλύκανε και δρόσισε τους παρισταμένους.
Tα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α.), αποτελούν το βασικό μεθοδολογικό εργαλείο της μεθόδου Hudolin για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ. Τα κλαμπ ορίζονται ως πολυοικογενειακές κοινότητες που φιλοξενούν έως και 12 οικογένειες. Η παρέμβαση είναι πολυεπίπεδη και κάθε προσπάθεια που γίνεται σε ένα επίπεδο (π.χ. ατομικό) έχει άμεσες ή έμμεσες επιδράσεις στα υπόλοιπα (π.χ. οικογενειακό ή κοινοτικό). Σημαντική πτυχή της λειτουργίας των Κλαμπ είναι η παρουσία των παιδιών σ’ αυτά. Εντός των ΚΟΠΑ , δουλεύονται οι σχέσεις της οικογενειών, αλλά και όλων των μελών, μεταξύ τους. ΚΟΠΑ και τοπική κοινότητα συνθέτουν ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Στόχος της δουλειάς μέσα στα ΚΟΠΑ είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής των οικογενειών και των χρηστών και η επίτευξη νηφαλιότητας. Στην πόλη μας λειτουργούν πέντε ΚΟΠΑ, ένα για κάθε ημέρα της εβδομάδος.