Οι ιερείς δεν ξέρουν να κάνουν εξομολόγηση -Ξεκινούν ειδικά σεμινάρια | dete

Οι ιερείς δεν ξέρουν να κάνουν εξομολόγηση -Ξεκινούν ειδικά σεμινάρια

Ιερείς όλων των ηλικιών προσέρχονται στα σεμινάρια της Εκκλησίας για να μάθουν... τι είναι εξομολόγηση.

Οπως γράφει η Καθημερινή η σύγχρονη εποχή παράγει τόσα σύνθετα ζητήματα –κυρίως με βάση τις ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις– που είναι απαραίτητη η επιμόρφωση για τους ιερείς και τους πνευματικούς που αναλαμβάνουν να γίνουν εξομολογητές των ψυχών. Και είναι πολλοί αυτοί που απευθύνονται καθημερινά στις εκκλησίες για να εξομολογηθούν...

Αυτήν τη στιγμή στα επιμορφωτικά προγράμματα συμμετέχουν περί τις 45 μητροπόλεις από τις 100 σε όλη τη χώρα με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Φέτος αναμένεται να πάρουν μέρος 2.500 άτομα, η πλειονότητα των οποίων (περί το 80%) ιερείς και οι υπόλοιποι κατηχητές και λοιπό προσωπικό στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Τι είναι αμαρτία και ποια τα σύγχρονα πρόσωπά της; Τα σεμινάρια του Ιδρύματος δίνουν τις κατευθύνσεις στους πνευματικούς. Οι κίνδυνοι για όποιον επιθυμεί να ζει κατά τας γραφάς είναι πολλοί, ακόμη και απρόβλεπτοι, όπως για παράδειγμα δείχνει η πρόσφατη ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πως «η γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών». Κάποιοι οφείλουν να μιλούν όχι προχειρολογώντας, αλλά μετά λόγου γνώσεως.