Οι θρομβώσεις βρίσκουν τη… γιατρειά τους στα Καλάβρυτα – Σημαντικό Ιατρικό Συνέδριο – ΦΩΤΟ

26.09.2020 / 5:10
50

Ένα σημαντικό ιατρικό συνέδριο πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο στα Καλάβρυτα με σημαντικές παρουσίες από όλο τον ιατρικό κόσμο. Πάνω από 120 σύνεδροι με φυσική παρουσία (ανα ομάδες σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας) και περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες διαδικτυακά ζωντανά παίρνουν μέρος στο ALPIC 2020 (Advanced Learning on Platelets & Thrombosis International Course), τη 10η διεθνή επιστημονική εκδήλωση για τα αιμοπετάλια και τη θρόμβωση, που πραγματοποιείτε στο Kalavrita Canyon Hotel, στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020. 

Το ALPIC 2020 διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Ένωση κατά των Θρομβωτικών Νοσημάτων (EMLTD), έχοντας ως Διευθυντές Μαθήματος Καθηγητές Α. Τσελέπης, Ι. Γουδεβενός και Χ. Μηλιώνης. 

Το συνέδριο στοχεύει να χρησιμεύσει ως φόρουμ μεταφοράς γνώσης για επιστήμονες στις τρέχουσες πτυχές της έρευνας αιμοπεταλίων και θρόμβωσης, που κυμαίνονται από τη βασική επιστήμη έως την κλινική πρακτική. Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να επισημάνει την ταχεία ανάπτυξη και τη συνεχιζόμενη εξέλιξη των μηχανισμών που διέπουν τη θρόμβωση και την αιμόσταση, καθώς και συζήτηση σχετικά με όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στη θεραπεία των αιμοπεταλίων και των αντιπηκτικών. Είμαστε περήφανοι που η ALPIC έχει αποκτήσει παγκόσμια θερμή αποδοχή και αναγνώριση για την επιστημονική της αξία και ελπίζουμε ότι το ALPIC 2020 θα ενισχύσει περαιτέρω το ευρωπαϊκό και μεσογειακό δίκτυο για τη θρόμβωση τόσο στη βασική έρευνα όσο και στην κλινική πρακτική. Το ALPIC 2020 διοργανώνεται με τη συμβολή, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηροθρόμβωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης για τη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Θεραπεία. Η τοπική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούμενη από καθηγητές πανεπιστημίου με διαφορετικές ειδικότητες έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα με φροντίδα και εκτίμηση για την επιστημονική και προσωπική απόλαυση των συμμετεχόντων. Μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα προσκεκλημένων ομιλητών θα παρουσιάσει διαλέξεις τελευταίας τεχνολογίας και θα δημιουργήσει μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να ενθαρρύνουν μια εκτεταμένη και πολύ εποικοδομητική συζήτηση τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας διαλέξεων.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος που μετέφερε μηνυμα από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμο. (Δείτε το σχετικό βίντεο)

Παραβρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης ο οποίος ως ιατρός συμμετέχει και στις συνεδριάσεις 

Kalavrytanews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα