Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να παράγει πλαστά συριακά διαβατήρια | dete

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να παράγει πλαστά συριακά διαβατήρια

Με έκθεσή της, μία ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει τη δυνατότητα να παράγει πλαστά συριακά διαβατήρια.

Μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ του CNN για την έκθεση. Σε αυτή σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πρόσβαση σε συριακές κρατικές εκτυπωτικές μηχανές και κενά έντυπα διαβατηρίων, γεγονός που εγείρει τον κίνδυνο να δημιουργηθούν σε μεγάλες ποσότητες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν ακόμη περισσότερο γιατί το ISIS έχει επίσης αποκτήσει πρόσβαση σε ληξιαρχικά αρχεία και σε αρχεία αποτυπωμάτων Σύρων πολιτών, κάτι που θα μπορούσε να του επιτρέψει την κλοπή ταυτοτήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με το ABC News, είναι πιθανό εξτρεμιστές να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πλαστά διαβατήρια, για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

«Καθώς έχουν περάσει πάνω από 17 μήνες αφότου η Ράκα και η Ντέιρ Εζόρ έπεσαν στα χέρια του Ισλαμικό Κράτος, είναι πιθανό πρόσωπα από τη Συρία με διαβατήρια που έχουν "εκδοθεί" σε αυτές τις πόλεις που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος να ταξίδεψαν στις ΗΠΑ», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το ABC News.