Οι ΗΠΑ ζητούν να τους επιτραπεί ο αποκλεισμός της WeChat από τα κέντρα διάθεσης εφαρμογών

27.09.2020 / 15:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο-1-79

ο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε την Παρασκευή (25/9) από ομοσπονδιακή δικαστή στο Σαν Φρανσίσκο να επιτρέψει στην αμερικανική κυβέρνηση να απαγορεύσει στην Apple Inc και στην Google της Alphabet Inc να προσφέρουν για κατέβασμα την κινεζική εφαρμογή WeChat στα αμερικανικά τους κέντρα διάθεσης εφαρμογών εν αναμονή εκδίκασης προσφυγής.

Στο αίτημά του το υπουργείο ζητεί από την ομοσπονδιακή δικαστή Λόρελ Μπίλερ στο Σαν Φρανσίσκο να αναστείλει την εφαρμογή προκαταρκτικής δικαστικής εντολής που εξέδωσε η ίδια το Σάββατο.

Με αυτήν η δικαστής μπλόκαρε διάταγμα του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, το οποίο οριζόταν να τεθεί σε ισχύ στις 20 Σεπτεμβρίου και απαγόρευε κι άλλες συναλλαγές στις ΗΠΑ με την WeChat της Tencent Holdings Ltd, καθιστώντας δυνάμει αδύνατη τη χρήση της εφαρμογής αυτής στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει, όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι στο αίτημά του προς τη δικαστή ότι η δικαστική εντολή που εξέδωσε το Σάββατο «επιτρέπει την συνεχιζόμενη, απρόσκοπτη χρήση της WeChat, μιας εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα για την οποία η εκτελεστική εξουσία έχει αποφανθεί ότι συνιστά απειλή στην εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε εκδώσει στις 18 Σεπτεμβρίου διάταγμα με το οποίο απαγορεύει στους πολίτες στις ΗΠΑ να «κατεβάζουν» την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα