ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – Tα πέντε πάρκα που σχεδιάζει ο Κώστας Πελετίδης – Αρόη, Καστελόκαμπος, Ιτιές, Ρηγανόκαμπος και Αγυιά οι περιοχές που έχουν επιλεγεί | dete

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - Tα πέντε πάρκα που σχεδιάζει ο Κώστας Πελετίδης - Αρόη, Καστελόκαμπος, Ιτιές, Ρηγανόκαμπος και Αγυιά οι περιοχές που έχουν επιλεγεί

 

Όχι ένα και δύο, αλλά πέντε συνολικά πάρκα έχει στο όραμά του για την Πάτρα ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.Μετά το Νότιο Πάρκο ο Δήμος Πατρέων είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην δημιουργία πέντε ακόμα πάρκων που θα δώσουν την δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους Πατρινούς να χαρούν την πόλη τους.Το πρώτο που θα γίνει άμεσα είναι στον Ρηγανόλαμπο. Αναφερόμαστε σε πάρκο 150 στρεμμάτων που αν διαμορφωθεί σε πάρκο, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει η δημοτική αρχή, θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Αν και για το συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν περίεργες «ενστάσεις» όπως έχουμε σημειώσει και σε άλλη στήλη της εφημερίδας.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και θα προχωρήσουν με σταδιακές παρεμβάσεις από τα συνεργεία του Δήμου. Το επόμενο πάρκο  που πρόκειται να διαμορφώσει είναι το Πλατανόδασος στον Καστελλόκαμπο. Εκεί θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις όπως ειπώθηκε και στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στην διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ο χώρος παραχωρήθηκε προσωρινά στον Δήμο από τον ΟΑΕΔ!

Ένα ακόμα πάρκο που θα δημιουργήσει άμεσα ο Δήμος βρίσκεται στην Αρόη. Πρόκειται για τον μεγάλο χώρο του σκοπευτηρίου που παραμένει αναξιοποίητος. Τα συνεργεία του Δήμου πρόκειται να προχωρήσουν σε δεντροφύτευση μέσα στους επόμενους μήνες, δεν αποκλείεται και στην αρχή του καλοκαιριού. Για τον συγκεκριμένο χώρο, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Το θεωρεί έναν από τους σημαντικότερους στην ευρύτερη περιοχή. Παρεμβάσεις όμως θα γίνουν και στο πάρκο του Γηροκομείου, αν και ο χώρος υπάρχει ήδη και ανήκει στο Δασαρχείο. Ο Δήμος θα προχωρήσει σε ορισμένες βελτιωτικές εργασίες που θα δώσουν ένα νέο χαρακτήρα στο συγκεκριμένο σημείο της Πάτρας, φτιάχνοντας ένα πάρκο ανάμεσα στα υπέροχα δέντρα που υπάρχουν εκεί.

Επόμενος στόχος του Δήμου, η διαμόρφωση ενός πάρκου στον Κόκκινο Μύλο. Πάρκο το οποίο θα εξυπηρετεί τις Ιτιές και τις γύρω συνοικίες. Το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο είναι και ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχει βάλει ο Κώστας Πελετίδης. Εφόσον ολοκληρωθούν αυτά τα έργα ο μοναδικός χώρος που θα απομένει για να αξιοποιηθεί θα είναι αυτός του έλους της Αγυιάς, του πρώην κολυμβητηρίου που υπάρχει εκεί.Ένας χώρος που έχει μεγάλες δυνατότητες, που όμως δεν ανήκει στον Δήμο, αλλά στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η οποία έχει υποσχεθεί και έχει δεσμευτεί την διαμόρφωση του, έστω και με αυτόν τον «φτωχό» και λιτό τρόπο που περιέγραψαν οι άνθρωποι της κυβέρνησης, κατά τον ερχομό τους στην Πάτρα.