Οι Ελληνοαμερικανίδες που μάζεψαν 13.000 ευρώ για τους πληγέντες στην Κεφαλονιά

25.09.2020 / 9:28
image0

Οι τρεις  Ελληνοαμερικανίδες  μάζεψαν χρήματα για όσους επλήγησαν από τις καταστροφές της κακοκαιρίας στην Κεφαλονιά

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πληγέντες της Κεφαλονιάς, από όπου πέρασε με καταστροφική μανία της κακοκαιρίας «Ιάνος» την περασμένη εβδομάδα, εκφράζουν μέσω διαδικτυακής συγκέντρωσης χρημάτων, τρεις Ελληνοαμερικανίδες, που έχουν καταγωγή από το νησί. Έως τώρα έχουν συγκεντρώσει 13.000 ευρώ μέσω του www.gofundme.com.

«Παρακαλώ δωστε χρήματα για να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς», είναι τη μήνυμα τους στο φέισμπουκ!

image0
Οι τρεις Ελληνοαμερικανίδες

Η μια από αυτές, Βούλα Καβαλιεράτος Πρίστον, μιλησε στο protothema.gr και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βοηθήσει το αγαπημένο της νησί.

«Όταν έγινε όλο αυτό, ένιωθα τόσο άσχημα και ήθελα να βοηθήσω κάπως. Μαζί με δυο φίλες μου σκεφτήκαμε να κάνουμε το gofundme που μαζεύουμε λεφτά για τις ζημιές, και μαζεύουμε ρούχα, τρόφιμα, πράγματα για μωρά, και αλλά διαφορά που ειχα δει ότι είναι ανάγκης και μοιράζονται από τον δήμο Σάμης στην Κεφαλονιά. Και οι τρεις έχουμε καταγωγή από Κεφαλονιά», είπε στο protothema.gr και συνέχισε:

«Ενώ είμαστε δεύτερης γενιάς στην Αμερική, η Κεφαλονιά και για τους τρεις είναι το «σπίτι» μας. Έχουμε μια τεράστια αγάπη για την Κεφαλονιά. Πηγαίνουμε κάθε χρόνο. Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει ήδη πολλες δωρεές από ομογενείς που θέλουν να βοηθήσουν με οποίο τρόπο μπορούν. Την άλλη εβδομάδα θα τα στείλουμε μέσον το hercules shipping company και θα είναι στην Κεφαλονιά σε 3-4 εβδομάδας. Η Θεοδωρα θα κατέβει Κεφαλονιά για να φέρει τα χρήματα της δωρεάς και να δει που να βοηθήσει με αυτά. Η Κεφαλονιά έχει πάθει τεράστια ζημιά και εύχομαι το κράτος να τους βοηθήσει τους ανθρώπους που χάσανε και τις επιχειρήσεις τους και πάθαινε τεράστιες ζημιές στα σπίτια τους και να βοηθήσουνε με τους δρόμους που έχουν καταστραφεί».

Φωτογραφίες από τις καταστροφές στο νησί:

image2
image3
image1
image4_2

Τα ονόματα από τα αλλά κορίτσια που έχουν αναλάβει την οργανώσει μαζί με την κ. Καβαλιερατος είναι η Θεοδωρα Παντελατου Χριστοφόρου και η Δήμητρα Στελλάτου Γιούσση.

Όλα αυτά την ώρα που το νησί μετράει τις πληγές του από την μεγάλη καταστροφή.

«Σήμερα πήγα για δεύτερη φορά στην Άσσο. Οι κάτοικοι, ακόμα χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οι εργασίες αποκομιδής των μπάζων, προχωρούν με ρυθμό χελώνας!! Οι χιλιάδες τόνοι φερτών υλικών, λάσπης και με ό,τι κρύβουν από κάτω, ζώα, λύματα κλπ, εξελίσσονται σε υγειονομική βόμβα!!», ανέφερε κατοικος του νησιού και συνέχισε: «Η δυσοσμία σε μερικά σημεία, είναι έντονη! Χρειάζεται άμεση μέριμνα γι’ αυτό. Επίσης, σοβαρές ζημιές, έχουν γίνει και στο κοιμητήριο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα