Οι δανειστές επαινούν την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας | dete

Οι δανειστές επαινούν την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

Οι δανειστές της Ελλάδας επαίνεσαν τη συνεργασία της κυβέρνησης κατά τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας, σήμερα Παρασκευή, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Την Τρίτη, η Ελλάδα ήρθε σε συμφωνία με τους τέσσερις θεσμούς - την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης - για να βοηθηθεί η χώρα με το τρίτο πρόγραμμα δανεισμού διάρκειας πέντε χρόνων.

Σε δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με την ΕΚΤ, οι τέσσερις θεσμοί αναγνώρισαν «την πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών κατά την αποστολή επανεξέτασης, η οποία κατέστησε εφικτή αυτήν τη συμφωνία μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων».

Στη δήλωσή της, η Κομισιόν, ανέφερε ότι το νέο πακέτο στήριξης θα βοηθήσει την Ελλάδα «να ξεπεράσει τις ανισορροπίες στην οικονομία για να επανέλθει σε βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης ενώ συγχρόνως θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικό τρόπο τις κοινωνικές προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία».