Οι “Αχαρνής” με τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στις 24 Αυγούστου στην Πάτρα | dete

Οι "Αχαρνής" με τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στις 24 Αυγούστου στην Πάτρα

ην περασμένη Τρίτη στο τελευταίο «Αλ Τσαντίρι» της σαιζόν, είδαμε τον Αιγιώτη ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ξεκαρδιστικό ως «αριστερό» γκέι τσολιά δίπλα στον Λάκη Λαζόπουλο – μοναδικό όπως πάντα, με αμφίεση που παρέπεμπε και σατίριζε στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη διάρκεια της εκπομπής ακούσαμε και για την φετινή καλοκαιρινή παράσταση όπου πρωταγωνιστεί ο αγαπητός και ταλαντούχος ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τους Αριστοφανικούς «Αχαρνής» που θα παρουσιάσει η Φιλοθέατον σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η παράσταση – πολιτική κωμωδία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 10 και 11 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου ενώ η περιοδεία θα ξεκινήσει από την 1η  Ιουλίου με πρώτο σταθμό το Δημοτικό θέατρο Αλκαζάρ στην Λάρισα. Οι «Αχαρνής» θα έρθουν και στην Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας, στις 21 Αυγούστου η παράσταση θα παιχθεί στο θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία, στις 22 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 στο πρόγραμμα προφανώς του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Όταν η πολιτική διαφθορά κυριαρχεί, ο Δικαιόπολης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία. Ο Γιάννης Κακλέας, απρόβλεπτος πάντα, συνεχίζει τη διερεύνηση της σκηνικής αριστοφανικής φόρμας, με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών, σε ένα έργο που υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, σαρκάζοντας τους πολεμοκάπηλους.

“Οι Αχαρνής το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου αυτού σατιρικού ποιητή:

Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν την συνείδηση των πολιτών και πάνω απ΄ όλα  την αντίθεση του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.

Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: Την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.

Κι όταν η Αθηναίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν Ειρήνη τότε ο Δικαιόπολης, ο ήρωας του Αριστοφάνη, αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία και…. το γλέντι αρχίζει! Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!” Γιάννης Κακλέας, σκηνοθέτης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Δραματουργική επεξεργασία: Εύη Σαραγά

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική διδασκαλία: Λία Βίσση

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Γραφιστικός σχεδιασμός: Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ :

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος.

Ηλεκτρονική προπώληση:

http://www.viva.gr/tickets/theater/kalokairini-periodeia/axarnis-aristofani/.