Οι απειλές των «Πυρήνων» και οι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής | dete

Οι απειλές των «Πυρήνων» και οι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής

Με μια άκρως απειλητική προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής «διαβάζουν» την προκήρυξη πίσω απο τις γραμμές αναζητώντας, τους επόμενους, ενδεχομένως, στόχους της οργάνωσης.

Το πιο ανησυχητικό σημείο της προκήρυξης είναι αυτό στο οποίο ο συντάκτης αναφέρει πως, «επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί»...

Η συγκεκριμένη αναφορά κρίνεται άκρως επικίνδυνη, καθώς ο συντάκτης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντικούς νεκρούς.

Παράλληλα αφήνεται να εννοηθεί πως μέσω του σχεδίου «Νέμεσις» θα στοχοποιηθούν πρόσωπα της Δικαιοσύνης καθώς τονίζεται πως, «η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους».

Η επιλογή αυτή της στοχοποίησης των δικαστικών την δεδομένη στιγμή μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς οι δικαστές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Καταλήγοντας, ο συντάκτης αφήνει να αιωρείται μια απειλή που είναι παράλληλα και ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, όπως γράφει, «έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια».

Πως ''αιτιολογεί'' η οργάνωση την επίθεση

Όπως αναφέρουν σε προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia η επίθεση έγινε για δύο λόγους και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι η κ. Τσατάνηείναι "μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος που εξαφανίζει δικογραφίες" και για τη συμμετοχή της "στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας".

Οι "Πυρήνες της Φωτιάς" προαναγγέλουν νέα προκήρυξη με ολόκληρη την πρότασή τους για το σχέδιο ΝΕΜΕΣΙΣ ενώ κλείνουν την προκήρυξή τους λέγοντας "θα επανέλθουμε". Παράλληλα αφιερώνουν την ενέργεια στα "φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου".

Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη χθες βράδυ στις 22.20 προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, καταστήματα και στο βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψη" στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια. Όπως πρώτο αποκάλυψε το newpost.gr ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μεταξύ του αυτοκινήτου της εισαγγελέως και ενός έταιρου οχήματος.

Είχε προηγηθεί ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και της ιστοσελίδας Zougla δίνοντας περιθώριο 30 λεπτών.

Ωστόσο ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τουλάχιστον 7 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που είχε δώσει ο άγνωστος άνδρας στο τηλεφώνημά του και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς το σημείο δεν είχε εκκενωθεί πλήρως από την αστυνομία. Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, το γεγονός ότι η βόμβα εξερράγη νωρίτερα, είτε έγινε σκόπιμα είτε οφείλεται σε αστοχία υλικού.