Οι Αλεξόπουλος, Σταρακά και Δριβίλας συμμετείχαν στις δράσεις «Pit-Stop στη Γέφυρα» (Δείτε φωτογραφίες) | dete

Οι Αλεξόπουλος, Σταρακά και Δριβίλας συμμετείχαν στις δράσεις «Pit-Stop στη Γέφυρα» (Δείτε φωτογραφίες)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος παρευρέθη το πρωί της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2017 στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Συντονισμού, Δημήτρη Δριβίλα συμμετέχοντας στις διήμερες δράσεις με τίτλο «Pit-Stop στη Γέφυρα» που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (18-24/3/2017) και της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Προέδρου του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας ΠΔΕ, Γ. Τσόγκα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έδωσαν εκεί ραντεβού για ένα Δωρεάν έλεγχο της κατάστασης των διερχομένων οχημάτων από ειδικούς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν. Αχαΐας και το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων Ναυπακτίας & Δωρίδος, από κοινού με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η οποία φιλοξενεί την πρωτοβουλία, ενώ η δράση τελεί υπό την ευγενή αρωγή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και της Τροχαίας Ναυπάκτου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος επισήμανε «τη σημασία της ουσιαστικής αγωγής των παιδιών στην ορθή οδική συμπεριφορά, αγωγής που θα διαρκεί χρόνια πολλά και όχι επιδερμικά και για λίγες μέρες, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών διαμόρφωσης παιδείας στο μικρό παιδί που θα γίνει οδηγός, στο πως διαισθάνεται τι σημαίνει αυτό, πως θα πρέπει να οδηγεί και να αντιμετωπίζει τον εαυτό του και τους άλλους.

Ανέφερε το συμβολικό χαρακτήρα των δυο αυτών ημερών, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες φορείς και τόνισε ότι αυτό δεν αρκεί αλλά θα πρέπει η οδική ασφάλεια να αντιμετωπιστεί ως το μέγιστο σημείο πολιτικής που αναφέρεται στην ανθρώπινη ζωή».