Οι αγρότες δίνουν “ραντεβού” τη Δευτέρα στα φανάρια της Κάτω Αχαίας – Ξεκινά ο… “πόλεμος με την κυβέρνηση” | dete

Οι αγρότες δίνουν "ραντεβού" τη Δευτέρα στα φανάρια της Κάτω Αχαίας - Ξεκινά ο... "πόλεμος με την κυβέρνηση"

Την απόφαση να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έλαβαν οι αγρότες της Δυτικής Αχαίας αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει στα φορολογικά και ασφαλιστικά η κυβέρνηση.

Μάλιστα δίνουν "ραντεβού" την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου στη διασταύρωση στους φωτεινούς σηματοδότες της Κάτω Αχαίας στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν τα εξής:

«Στις 3 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας, έγινε συγκέντρωση των αγροτών του Δήμου και συζητήθηκαν δύο θέματα:

1ον: Για το θέμα της υπερφορολόγησης των αγροτικών επιχειρήσεων εκφράστηκε

α) Η έντονη διαφωνία μας με την αυθαίρετη και αντιεπιστημονική μετονομασία των αγροτών σε «ελεύθερους επαγγελματίες».

β) Για τον λογιστικό προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος (βιβλία εσόδων – εξόδων) αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο προσδιορισμός του αγροτικού εισοδήματος γίνεται παντού με συγκεκριμένη γεωργοοικονομική μέθοδο και όχι με απλά λογιστικά.

2ον: Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή όσον αφορά την ασφάλισή μας στον ΟΓΑ, γιατί ήδη οι συντάξεις μας είναι συντάξεις πείνας για ανθρώπους που έχουν προσφέρει μια ζωή σε αντίξοες συνθήκες τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και αδυνατούμε να πληρώσουμε επιπλέον εισφορές (ήδη 38% δεν έχει πληρώσει τις υπάρχουσες εισφορές).

Δεν δεχόμαστε τα μέτρα που προτείνει η Ε.Ε. και υιοθετεί η Ελληνική κυβέρνηση γιατί οδηγούν σε ξεκλήρισμα της αγροτιάς, ερημοποίηση της υπαίθρου και μεγαλώνουν την εξάρτηση της διατροφής του πληθυσμού μας από εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.»