Οι έξι συμπεριφορές των γονιών που εκνευρίζουν το παιδί | dete

Οι έξι συμπεριφορές των γονιών που εκνευρίζουν το παιδί

Μπορεί το ένα παιδί να διαφέρει από το άλλο, ακόμα κι αν μιλάμε για αδέρφια, όμως υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές των γονιών που δημιουργούν εκνευρισμό σχεδόν σε όλα τα παιδιά.

Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τις κυριότερες:

Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν...οι γονείς επιμένουν σχεδόν φορτικά στην άποψή τους για κάτι ή επαναλαμβάνουν σχεδόν μονότονα το ίδιο πράγμα, ανεξάρτητα αν έχουν δίκιο ή όχι.

Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν...οι γονείς το μαλώνουν ή το τιμωρούν για κάτι που είπε ή έκανε. Φυσικά, είναι κάτι αναπόφευκτο και δεδομένο!

Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν...οι γονείς δεν του κάνουν όλα τα χατίρια και γενικά δε γίνεται το δικό του και ο λόγος απλός. Δεν μπορεί να αντιληφθεί και να δεχτεί ότι κάποιες αρνήσεις από μέρους σας γίνονται για το καλό του.

Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν...οι γονείς του μεταδίδουν ή ξεσπούν το δικό τους εκνευρισμό. Αντικειμενικά είναι λάθος, όμως κάποιες φορές δεν μπορεί να γίνει αλλιώς με τόσα που έχετε στο κεφάλι σας.

Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν...βιώνει πολλές και μαζεμένες αλλαγές στην καθημερινότητά του. Τα παιδιά, ως γνωστόν, δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν με ηρεμία παραπάνω από μια αλλαγή, ακόμα κι αν έχετε πράξει τα δέοντα έγκαιρα.

Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν...τσακώνονται τακτικά μπροστά του. Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημασία της οικογενειακής γαλήνης στην ψυχική ηρεμία του παιδιού. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς εντάσεις, όμως να είναι σε νορμάλ βαθμό.