«Οι Έλληνες στα δύσκολα είναι ενωμένοι»-Στα Καλάβρυτα χθες η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη | dete

«Οι Έλληνες στα δύσκολα είναι ενωμένοι»-Στα Καλάβρυτα χθες η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη

«Οι Έλληνες στα δύσκολα είναι ενωμένοι και καταφέρνουν πολλά» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα  Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη κατά την επίσκεψή της, χθες στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

Η κα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά που όπως είπε επισκέπτεται έναν ιστορικό τόπο. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι στα Καλάβρυτα, στα οποία είναι η επιτομή των ανθρώπων που σέβονται την ιστορία τους, τιμούν την μνήμη των προγόνων τους και κοιτάζουν το μέλλον τους», ανέφερε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» συνοδευόμενη από τον κύριο Πασχάλη Κιτρομηλίδη και τον κύριο Νικόλαο Κανελλόπουλο, μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής έφτασε στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων όπου την υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος κύριος Αθανάσιος Παπαδόπουλος καθώς και φορείς του τόπου. Η Πρόεδρος ενημερώθηκε από τον συνεργάτη του Δημάρχου, κύριο Αλέξη Γουρζέλα, για το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος, που βρίσκεται στο Αστεροσκοπείο Χελμού ενώ δόθηκε και η δυνατότητα, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, να δει η Πρόεδρος εικόνα του γαλαξία που λαμβάνει το τηλεσκόπιο.

Έπειτα αναχώρησαν για τον τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος όπου και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο.

Η κυρία Αγγελοπούλου δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Ακολούθησε ξενάγηση από τον Άγιο Ηγούμενο στον ιστορικό Ιερό Ναό, στο Μουσείο με τα κειμήλια και το Λάβαρο της Επανάστασης ενώ δεν έλειψαν και τα κεράσματα στο Αρχονταρίκιον. Στη συνέχεια μετέβη στο Μνημείο Ηρώων Αγωνιστών του 1821, όπου ενημερώθηκε σχετικά με την πρόταση του Δήμου, να κατασκευαστεί, δηλαδή, ένα θέατρο 3.000 ατόμων γύρω από το Μνημείο και να πραγματοποιηθεί συναυλία εκεί τον Αύγουστο του 2021.

Τελικός προορισμός το Μουσείο Ολοκαυτώματος στο κέντρο της πόλης. Εκεί την υποδέχθηκε ο ιστορικός, κ. Σάββας Καζάνης και την ξενάγησε στους χώρους του μουσείου. Τέλος η Πρόεδρος συζήτησε με εκπροσώπους Δημοτικών Παρατάξεων και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο “Πέτρινο”. Συγκεκριμένη αναφορά έγινε και για τη φέτα Καλαβρύτων η οποία είναι η εκλεκτή της Προέδρου.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος της παρέδωσε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.