ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Τολμηρές προτάσεις για την απασχόληση – Πρόβλεψη για “τρύπες” στην οικονομία τον Οκτώβριο | dete

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Τολμηρές προτάσεις για την απασχόληση - Πρόβλεψη για "τρύπες" στην οικονομία τον Οκτώβριο

Εκδήλωση, με τίτλο «Αποτελεσματικές Πολιτικές Απασχόλησης» διοργάνωσε στην Πάτρα ο Τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τη ΝΟΔΕ Αχαΐας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Αγορά Αργύρη.  

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, ο συντονιστής της ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων και πρώην υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για Θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Στέλιος Πέτσας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης της ΝΔ και πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Ο κ. Οικονομόμου έκανε τολμηρές προτάσεις για την απασχόληση αναφέροντας πως θα πρεπει να αντικατασταθεί η κοινωφελής εργασίας με ενεργητικές πολιτικές που θα δημιουργούν ευκαιρίες επανεισόδου στην αγορά. Στην ημερίδα τονίστηκε πως η λιτότητα δεν ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητα, αντιθέτως προκάλεσαν ύφεση στην αγορά. Στην ημερίδα ειπώθηκε ακόμη ότι θα διαπιστωθούν επιπλέον τρύπες στα οικονομικά της χώρας τον προσεχή Οκτώβριο.