ΟΕΒΕΣΝΑ - ΣΚΕΑΝΑ: "Η Πολιτεία δεν προστατεύει τις επιχειρήσεις από το παραεμπόριο, τις παράνομες βιοτεχνίες, και άλλες παράνομες δραστηριότητες"

Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν ΟΕΒΕΣΝΑ - ΣΚΕΑΝΑ και 32 Σύλλογοι σε ολόκληρη τη χώρα με τίτλο "Να σταματήσει διαπόμπευση".

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων: "Όλοι γνωρίζουμε ότι η φοροδιαφυγή μαστίζει πραγματικά τη χώρα και σύμφωνα με στοιχεία που κατά καιρούς δημοσιοποιούνται, ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, πράγμα που δυσκολεύει κατά πολύ την ίδια τη λειτουργία του κράτους. Κατά εκτιμήσεις πολλών, αν δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλο ποσοστό, σε σύγκριση με άλλες χώρες, ίσως να μην είχε φτάσει η χώρα στην πτώχευση και στα Μνημόνια. Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ είναι γεγονός και παράγοντας ύφεσης και παραμονής σε μόνιμη κρίση. Παράλληλα συνιστά αντικίνητρο για επενδύσεις. Επίσης η υπερφορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ξεπερνούν το 70% του εισοδήματός τους και οδηγούν σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις. Επίσης, το 80% της φοροδιαφυγής γίνεται από μεγάλες επιχειρήσεις και μάλιστα από πολυεθνικές ξένων συμφερόντων. Το οξύμωρο και άδικο όμως, είναι ότι η Πολιτεία αντί να τις διευκολύνει και να τις στηρίζει, έχει επιδοθεί στο διωγμό τους με την υψηλή φορολόγηση τους, ενώ παράλληλα δεν τις προστατεύει από το παραεμπόριο, τις παράνομες βιοτεχνίες, και άλλες παράνομες δραστηριότητες”.