Ξεφεύγει η κατάσταση με τους μετανάστες στο νέο λιμάνι της Πάτρας

19.10.2020 / 4:44
metanastes-limani

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωση για την κατάσταση με τους μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας αναφέρει:

“Δυστυχώς μετά τα θλιβερά γεγονότα με τους μετανάστες που η Ένωσή μας είχε αναδείξει από το καλοκαίρι του 2017 έως και την άνοιξη του 2018 όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας, απομακρύνοντας τους μετανάστες από τις  εγκαταλελειμμένα εργοστάσια που γειτνίαζαν με το νέο Λιμάνι της Πάτρας και αποφορτίζοντας έτσι την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, επανερχόμαστε προβάλλοντας την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Λιμάνι της Πάτρας τους τελευταίους μήνες και που όλο χειροτερεύει.

Κατά τις ώρες φόρτωσης των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, πολλές ομάδες μεταναστών που χρησιμοποιούν και πάλι ως ορμητήρια τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια πέριξ του Λιμένα της Πάτρας εισβάλλουν άναρχα στο Λιμάνι από την εξωτερική περίφραξη. Η νέα δεύτερη εξωτερική περίφραξη για την οποία δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα και που κάποιοι θεωρούσαν ως πανάκεια για την αποτροπή εισόδου των μεταναστών αποδείχτηκε πλέον «όνειρο θερινής νυκτός». Οι μετανάστες κατορθώνουν να εισβάλλουν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Λιμανιού. Οι φθορές που προκαλούν σε ημερήσια βάση στις εγκαταστάσεις του Λιμανιού «κόσμημα» για την Χώρα μας ανυπολόγιστες (ξηλώνουν πλακάκια, κόβουν σίδερα, σπάνε τζάμια) τα οποία στην συνέχεια τα εκσφενδονίζουν εναντίον των συναδέλφων μας που προσπαθούν να τους αναχαιτίσουν. Μέχρι στιγμής από τύχη δεν έχει προκληθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου μας. Μεγάλες φθορές επίσης προκαλούν και στους ιδιοκτήτες των φορτηγών αυτοκινήτων.      

Σε όλα αυτά τα στρεβλά ήρθαν να προστεθούν και δημοσιεύματα για δήθεν περιστατικά αυθαιρεσίας και υπέρμετρης βίας από Λιμενικούς προς μετανάστες στο Λιμάνι της Πάτρας που έχουν καταγράψει Οργανώσεις Υπεράσπισης δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων το τελευταίο έτος, μια προσφιλή τακτική τους από το παρελθόν, προκειμένου να μετατοπίσουν αλλού το πρόβλημα.

Ζητάμε να αναλάβουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς τις ευθύνες τους, το Λιμάνι της Πάτρας είναι Πύλη Εισόδου της Χώρας και μια «χούφτα» Λιμενικοί δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους όσο και αν υπερβάλλουν εαυτόν .Απαιτείται άμεσα νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών από τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια πέριξ του Λιμανιού.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.”    

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα