Ξεκινάει η 6η τοιχογραφία του ArtWalk 5 στην Πάτρα!

22.09.2020 / 17:13
γκο-25-12

Η έκτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 ξεκινά την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στην οδό Μιχαήλ Ψελλού 4 στην Πάτρα από τον σύγχρονο καλλιτέχνη της street art, Asier.

Ο Asier έρχεται από την Ισπανία για να δημιουργήσει, μέσα στις επόμενες ημέρες, στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ξεχωριστή και εντυπωσιακή τοιχογραφία που ανήκει και αυτή στις θεματικές τοιχογραφίες της φετινής διοργάνωσης.

Οι μοναδικές τοιχογραφίες που δημιουργεί στο δημόσιο χώρο, συνδυάζουν ρεαλιστικά στοιχεία με πιο κοινά στοιχεία γραφιστικής, ενώ, παράλληλα, χρησιμοποιεί ποικίλα μοτίβα και γραμματοσειρές. Τα έργα του αποτελούν «προϊόντα» κοινωνικής και φιλοσοφικής έμπνευσης και στοχεύουν στο να τραβήξουν την προσοχή του παρατηρητή και να τον κάνουν να σκεφτεί σε βάθος αυτό που βλέπει. Σε αυτό συμβάλλει και η χρήση φράσεων και λέξεων πάνω στην τοιχογραφία, οι οποίες συνοψίζουν την όλη σύλληψη και το μήνυμα που προσπαθεί να μεταφέρει.

Ο Asier έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας τοιχογραφίες και συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έχει βραβευθεί και με αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων και με το Βραβείο Νέων Δημιουργών της Κοινότητας της Μαδρίτης. Παράλληλα, όντας πάντα σε επαφή με τον κόσμο του γκράφιτι και της ραπ μουσικής, έχει δημιουργήσει πολλά βίντεο κλιπ για καλλιτέχνες της ραπ στην Ισπανία.

Για την τοιχογραφία που θα δημιουργήσει στο πλαίσιο του ArtWalk 5, εμπνέεται από την επιστημονική κοινότητα και, συγκεκριμένα, από έναν από τους σημαντικότερος επιστήμονες του 20ού αιώνα και όλων των εποχών με τεράστιο έργο στην επιστημονική έρευνα!  

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε από κοντά την δημιουργία της τοιχογραφίας, να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του και να μαντέψετε αυτό που θα απεικονίζει η τοιχογραφία!

ΤοArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών: Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού: Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα