Ξεκίνησε απεργία πείνας ο Ιταλός δημοσιογράφος που κρατείται από τον Ερντογάν | dete

Ξεκίνησε απεργία πείνας ο Ιταλός δημοσιογράφος που κρατείται από τον Ερντογάν

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε επρόκειτο να αρχίσει από χθες βράδυ απεργία πείνας, όπως είπε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την σύντροφό του.

Ο Ντελ Γκράντε συνελήφθη πριν οκτώ ημέρες από τις τουρκικές αρχές ενώ βρισκόταν στην βορειανατολική Τουρκία για να πάρει συνεντεύξεις και να γράψει βιβλίο με θέμα την δημιουργία του Isis.

«Είμαι καλά, δεν με άγγιξε κανείς, αλλά έχουν κάνει κατάσχεση στο υλικό μου, το κινητό μου και δεν μου έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία», είπε στην σύντροφό του ο Ντελ Γκράντε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι βρίσκεται σε απομόνωση, σε κέντρο με άτομα προς απέλαση. Παράλληλα, ζήτησε από όλους «να κινητοποιηθούν για να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματά του».

«Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο γιος μου, από την στιγμή που του φέρονται σαν να είναι τρομοκράτης και του έχουν στερήσει την ελευθερία;», σχολίασε ο πατέρας του Ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου, απαιτώντας να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική κινητοποίηση από μέρους των ιταλικών διπλωματικών αρχών.

Νωρίτερα είχε διαρρεύσει από τουρκικής πλευράς ότι ο δημοσιογράφος βρίσκεται σε περιορισμό σε ξενοδοχειακή μονάδα.