Ξανά στη Βουλή οι καθυστερήσεις στην Πατρών-Πύργου - Ερώτηση από τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου

Συνεχίζονται οι ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Αυτή τη φορά ο βουλευτής Αχαϊας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ήταν αυτός που κατέθεσε την ερώτηση.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι με την πρακτική της κατάτμησης του έργου που επελέγη από την Κυβέρνηση έχουμε σημαντικές καθυστερήσεις καθώς έχουμε προσωρινό μειοδότη για τις 4 από τις 8 εργολαβίες. Όπως σημειώνει ο κος Παπαθεοδώρου, από δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών θα έπρεπε μέχρι τον Μάιο να έχουν υπογραφεί και οι 8 εργολαβίες για να υποβληθεί ο Φάκελος Μεγάλου Έργου στην ΕΕ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί απο το ΕΣΠΑ.

Ο βουλευτής αφου τονίζει ότι υπάρχει εμπλοκή στην δανειοδότηση του αναδόχου των 4 εργολαβιών, κου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, ρωτά ποιο είναι το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των δημοπρασιών και υποβολής του Φακέλου Μεγάλου Έργου στην Κομισιόν και ποιες εγγυήσεις παρέχει το Υπουργός ΥΠΟΜΕ για να μην υπάρξει κίνδυνος απένταξης και εγκατάλειψης του έργου του Πάτρα-Πύργος.