Ξένια Γκάλη: Στα δόντια του Pitbull | dete

Ξένια Γκάλη: Στα δόντια του Pitbull

Μόνιμη κάτοικος Νέας Υόρκης, η 25χρονη μουσική παραγωγός και DJ το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε με τη Mr. 305 Inc., δισκογραφική εταιρεία του Pitbull. Φέτος επιστρέφει στην Ελλάδα για το βιντεοκλίπ του νέου της single με τον Wyclef Jean «Get Dirty», το οποίο ήδη σημειώνει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό

Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε, λί­γους μήνες μόνο αφότου είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mr. 305 Inc., την εταιρεία του Pitbull, η Ξένια Γκάλη έχει ήδη ολοκληρώσει το βιντεοκλίπ του καινούριου της single με τον Wyclef Jean «Get Dirty» και έχει συμμετάσχει σε δύο από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου: το South by Southwest Festival (SXSW) στο Τέξας, όπου μαζί με τον Wyclef παρουσίασαν για πρώτη φορά το κομμάτι τους live, και το Winter Music Conference (WMC2015) στο Μαϊάμι, όπου ήταν και ομιλήτρια σε ένα από τα συνέδρια τα οποία διοργανώνονταν στο πλαίσιο του φεστιβάλ και το οποίο είχε ως θέμα του τη μόδα. «Μου αρέσει να συνδυάζω τη μόδα με αυτό που κάνω, καθώς σε κάθε μου εμφάνιση ετοιμάζουμε με την ομάδα μου custom made αξεσουάρ για τα χέρια και το κεφάλι», εξηγεί και προσθέτει: «Θεωρώ πολύ σημαντικό ένα brand να συνοδεύεται και από ένα αντίστοιχο trade mark look, ένα στοιχείο που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις και χαίρομαι ιδιαιτέρως που το έχουμε πετύχει αυτό. Οταν είσαι καλλιτέχνης, πιστεύω ότι δεν έχει σημασία μόνο το προϊόν που βγάζεις αλλά και η εικόνα που πουλάς. Αμέσως μετά την επιστροφή μου στη Νέα Υόρκη ξεκίνησα τα γυρίσματα για το επίσημο κλιπ του “Get Dirty”».

Επτά άτομα πέταξαν από την Ελλάδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την ολοκλήρωση αυτού του project. «Χρειαζόμουν την ομάδα μου. Στην Ελλάδα έχουμε ταλέντα και δεν τα αναγνωρίζουμε. Ολοι στη Νέα Υόρκη εντυπωσιάστηκαν και θέλουν κι αυτοί να συνεργάζονται με Ελληνες. Μόλις ήρθαν οι συνεργάτες μου στη Νέα Υόρκη γνωρίστηκαν με τον Wyclef και πιάσαμε δουλειά. Η ομάδα των Ελλήνων σύντομα έγινε γνωστή ως “Greek mafia”. Ετσι μας αποκαλούσε ο Wyclef», καταλήγει.

Η Ξένια πρόσφατα σημείωσε ακόμη μία επιτυχία, καθώς είναι η δημιουργός του remix του κομματιού «Fun» του Pitbull και του Κρις Μπράουν, το οποίο επιλέχθηκε να κυκλοφορήσει επίσημα μαζί με το single. «Ηδη πηγαίνει πολύ καλά στο ραδιόφωνο», λέει και συμπληρώνει περήφανα ότι, όταν ο Pitbull ανέβασε το remix της στο Twitter του, το κινητό της κόντεψε να σπάσει από τα retweet.

Λίγο πριν την αφήσω για να επιστρέψει στο στούντιο, τη ρωτάω τι σχέδια έχει για διακοπές. «Δεν θέλω να κάνω διακοπές», δηλώνει σχεδόν ενοχλημένη. «Θέλω να συνεχίσω τη δουλειά. Ετσι νιώθω καλά. Αμα δεν είμαι στο στούντιο, είμαι σε κάποιο live. Δεν μου αρέσει να κάθομαι».