Ν. Κοροβέσης: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

04.09.2020 / 13:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
korobeshs-kaiafas

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξέλιξη της τουριστικής δραστηριότητας κατά το μήνα Αύγουστο, ενώ έγινε αναφορά και σε επίκαιρα ζητήματα εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων ως προς στην αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19, καθώς και ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης και τις ευκαιρίες που δίνονται.
Ο Υπουργός Τουρισμού εστίασε στην ισορροπία που επιτεύχθηκε για τον εισερχόμενο τουρισμό σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, ενώ αναφέρθηκε και στον κυβερνητικό σχεδιασμό για προοδευτική αύξηση των επιτρεπόμενων επισκεπτών από άλλες χώρες.
Από την πλευρά τους οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Εντεταλμένοι εκπρόσωποι – μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτούργησαν οι τουριστικοί προορισμοί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι υπήρξε αύξηση, ειδικά του εσωτερικού τουρισμού, ενώ προτιμήθηκαν προορισμοί που ήταν πιο εύκολα προσβάσιμοι, ιδιαίτερα με ΙΧ αυτοκίνητο. Επίσης, κοινό συμπέρασμα είναι η μεγάλη μείωση αφίξεων από αλλοδαπούς επισκέπτες, ιδιαίτερα σε υψηλής ζήτησης προορισμούς άλλων ετών.
Με παρέμβασή του ο κ. Κοροβέσης ζήτησε να δοθεί στην τουριστική βιομηχανία της χώρας ένα μεγάλο μέρος των 72 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, ήταν και η δημιουργία διαπεριφερειακών συνεργασιών, με στόχο την ανάδειξη κοινών ή ομοειδών προορισμών και σημείων ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα