Ν. Καραθανασόπουλος: Είναι πρόκληση να εμφανίζονται τιμητές της γενοκτονίας των Ποντίων οι ναζιστές | dete

Ν. Καραθανασόπουλος: Είναι πρόκληση να εμφανίζονται τιμητές της γενοκτονίας των Ποντίων οι ναζιστές

«Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση, τα παιδιά των ναζιστών, οι ιδεολογικοί απόγονοι της ναζιστικής θεωρίας, που αποτελεί το ιδεολογικό κέλυφος των δράσεων και των κινήσεων γενοκτονίας, σήμερα να γίνονται τιμητές της γενοκτονίας των Ποντίων», τόνισε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ΝίκοςΚαραθανασόπουλος.

Αφορμή για αυτή την τοποθέτηση, αποτέλεσε η προσπάθεια που έκανε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Χρήστος Παππάς, να εμφανίσει το ναζιστικό μόρφωμα ως υπερασπιστή των Ποντίων, με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη. «Αυτό αποτελεί πρόκληση και αισθήματα ανατριχίλας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε στηρίξει στη Bουλή την πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Ωστόσο, στηλίτευσε τα παιχνίδια της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό, τη στιγμή που ξεδιπλώνεται μία ατελείωτη αντιλαϊκή επίθεση. «Εμείς θα επιμείνουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία, να αναδεικνύουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης, όσον αφορά την πολιτική της, αλλά και τη συμπαράσταση που έχει από τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου» είπε.