ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο την εθνική ταπείνωση και την απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας. | dete

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο την εθνική ταπείνωση και την απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας.

Μπαράζ ομιλιών κατά της απαράδεκτης και κυνικής απόφασης του Eurogroup της 24ης/25ης Μαΐου από τον Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χθες Τετάρτη 25/5/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Nότης Μαριάς επισήμανε ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο την εθνική ταπείνωση και  την απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας.

Ειδικότερα ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι: «η χθεσινή απόφαση του Eurogroup  επιβεβαιώνει ότι οι δανειστές της Ελλάδας γδέρνουν το βόδι δυο φορές. Αντί λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ να κουρέψουν το Ελληνικό δήθεν χρέος και να ρυθμίσουν την εξόφληση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης όπως έπραξαν ήδη στην περίπτωση της Ουκρανίας τελικά αρνούνται την απομείωση του ονομαστικού χρέους, απαιτούν μέτρα λιτότητας και αδιάκοπης δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς και διαρκές επί 99 χρόνια ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα επιβάλει ένα νέο συμπληρωματικό μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση αορίστου διαρκείας.

Επιβάλει φορολεληλασία των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού λαού, πέρασμα στον έλεγχο της τρόικας των δημοσίων εσόδων, ξεπούλημα του ενεργειακού δυναμικού, ανάληψη της διοίκησης των τραπεζών από τους ξένους  και  ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια. Επιβάλει πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που θα πηγαίνουν για την ετήσια εξόφληση των χρεολυσίων. Επιπλέον αντί να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης από τα Ελληνικά ομόλογα ύψους 10 δις ευρώ για το διάστημα 2014-2020 τελικά αυτά επιστρέφουν πίσω στις τσέπες του ESM, ενώ ποσό 19,5 δις ευρώ από το τρίτο δανειακό πακέτο θα δοθεί για την κάλυψη ενδεχόμενων απωλειών των δανειστών του πρώτο δανειακού πακέτου λόγω μείωσης επιτοκίων και επιμήκυνσης.»

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Ο Ελληνικός λαός όμως δεν ανέχεται άλλο την εθνική ταπείνωση και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Γι’ αυτό θα παλέψει ενωμένος για να πετάξει την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να πάρει πίσω την Ελλάδα.»

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.