ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ: Ήρθε η ώρα η τρόικα να λογοδοτήσει για τα μνημόνια | dete

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ: Ήρθε η ώρα η τρόικα να λογοδοτήσει για τα μνημόνια

Μιλώντας σήμερα 30/3/2016 στη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής και της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον έλεγχο της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι παύει πλέον η γκρίζα ζώνη της έλλειψης ελέγχου της τρόικας κατά την εφαρμογή των μνημονίων στην Ελλάδα.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι τα μνημόνια απέτυχαν μια και φτωχοποίησαν το 40% του Ελληνικού λαού, γέμισαν την πατρίδα μας με στρατιές ανέργων και αύξησαν το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αρχές Φεβρουαρίου εγκρίνοντας την Έκθεση του Νότη  Μαριά για τη δράση της ΕΚΤ το 2014 ζήτησε να υπάρξει έλεγχος και διαφάνεια στο ρόλο της λειτουργίας της τρόικας στην Ελλάδα.

Κατόπιν ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τους Έλληνες Βουλευτές ότι κατά τη σημερινή συνάντηση της ως άνω Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα κ. D. Costello έθεσε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων με 14 δις ευρώ τα οποία μπορούν να προέλθουν από τα τουλάχιστον 19,5 δις ευρώ που περίσσεψαν κατά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Με τον τρόπο θα μπορέσουν επιτέλους να καλυφθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το PSI  και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (12,5 δις ευρώ και 1,5 δις ευρώ αντίστοιχα) .

Πλην όμως ο «πολύς» Costello απέρριψε την εν λόγω πρόταση του Νότη Μαριά εμμένοντας στη ληστρική πολιτική της τρόικας που διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτό με το επιχείρημα ότι αφενός μεν δεν έχει προταθεί κάτι τέτοιο από την Ελληνική κυβέρνηση και αφετέρου διότι οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα επιδοτούσαν δήθεν το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα!!! αποκρύπτοντας επιμελώς ότι τα παραπάνω ποσά που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν δόθηκαν ως χάρισμα από τους ευρωπαίους αλλά προέρχονται από το δάνειο του τρίτου μνημονίου που βαραίνει την ίδια την Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι ο Νότης Μαριάς συμμετέχει ως μέλος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον έλεγχο της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα εκπροσωπώντας τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές.