Νοσοκομείο Πύργου: Μπαίνει σε λειτουργία ο Μαστογράφος | dete

Νοσοκομείο Πύργου: Μπαίνει σε λειτουργία ο Μαστογράφος

Σε λειτουργία τίθεται εντός των επόμενων ημερών ο Μαστογράφος αλλά και το μηχάνημα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πύργου, μετά την ενίσχυση του τμήματος με μια ακόμα Ακτινολόγο, η οποία προσελήφθη ως επικουρική γιατρός και θα αναλάβει υπηρεσία εντός των ημερών. Έτσι, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων γυναικών από την Ηλεία, που αναγκάζονταν να μετακινηθούν προς την Πάτρα ή να απευθυνθούν σε ιδιωτικά κέντρα, προκειμένου να υποβληθούν σε μαστογραφία.

 

Ο Μαστογράφος, εγκαταστάθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα το 2004, οπότε και εγκαινιάστηκε το Νοσοκομείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου». Ουσιαστικά, βγήκε από το κουτί, τοποθετήθηκε στον ειδικό θάλαμο, συνδέθηκε και…ουδέποτε λειτούργησε.

 

Στην Πάτρα

 

Όλα αυτά τα χρόνια, οι γυναίκες της Ηλείας που πρέπει να υποβληθούν σε Μαστογραφία, είτε προληπτικά για τον ετήσιο τακτικό έλεγχο είτε στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας μιας θεραπείας στην οποία υποβάλλονται, ήταν αναγκασμένες, είτε να πάνε στην Πάτρα, είτε να πληρώσουν σε ιδιωτικά κέντρα. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να προηγηθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τον γιατρό, να κλείσουν ραντεβού στο Νοσοκομείο «Ρίο» ή σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ Διαγνωστικά Κέντρα, και να πάνε - ποιος ξέρει μετά από πόσο καιρό - στην Πάτρα, είτε με τη συγκοινωνία είτε με ιδιωτικό μέσο, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη κόστους αλλά και χρόνου. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι πιο απλά τα πράγματα αλλά πιο…ακριβά, αφού θα πρέπει να πληρώσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να κάνουν την εξέταση αυτή. Χρήματα που, στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, δυστυχώς δεν περισσεύουν στους περισσότερους.

 

Αναλαμβάνει σήμερα - αύριο

 

Η επικουρική Ακτινολόγος που έχει προσληφθεί, όπως διαβεβαίωσε και ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία εντός των ημερών και πολύ σύντομα θα γίνει ο προγραμματισμός από το Ακτινολογικό Τμήμα για την ενεργοποίηση τόσο του Μαστογράφου για τις γυναίκες όσο και του μηχανήματος μέτρησης Οστικής Πυκνότητας για γυναίκες και άνδρες.

 

ΠΗΓΗ - patrisnews.com