ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Τα 3 τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών… να μείνουν Αγρίνιο | dete

ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Τα 3 τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών... να μείνουν Αγρίνιο

Η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας παρακολουθεί με αγωνία τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου και στο πλευρό της συντάσσεται και η ΝΟΔΕ Αχαϊας. Οπως επισημαίνεται το «πολεμικό κλίμα», το οποίο έχει δημιουργηθεί για ενδεχόμενη μετακίνηση των τριών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών από το Αγρίνιο στην Πάτρα, παραμένει και αυτό που πλέον απομένει είναι η τελική απόφαση, η οποία θα δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στην άδικη αυτή απόφαση, η οποία πλήττει την Αιτωλοακαρνανία, βρίσκεται και η ΝΟΔΕ Αχαϊας. Οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ, κ. Σύρρος και κ. Μάκκας, μετά από τη συνάντησή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νέα αυτή εξέλιξη και ενώνουν τις φωνές τους απέναντι στον εμπαιγμό της Συγκυβέρνησης.

Σε κοινή δήλωσή τους οι δύο Πρόεδροι επισημαίνουν ότι και οι δύο Νομοί δικαιούνται να φιλοξενούν Πανεπιστημιακά Τμήματα και να επωφελούνται από τις επιστημονικές γνώσεις, οι οποίες αποτελούν εφαλτήριο εξέλιξης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική. Και η λογική για την Αιτωλοακαρνανία είναι να παραμείνουν ισχυρά τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου και του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι».