ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μόνη λύση μια βιώσιμη συμφωνία ανάμεσα σε ΔΕΗ και Δήμο | dete

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μόνη λύση μια βιώσιμη συμφωνία ανάμεσα σε ΔΕΗ και Δήμο

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών παρενέβη ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, σε μια προσπάθειά του να επιδεχθεί κοινωνική ευαισθησία από την ΔΕΗ για τον πυρόπληκτο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Ως γνωστόν, λίγες μέρες αφότου ο δήμος Δυτικής Αχαΐας υπέστη μία μεγάλη πύρινη καταστροφή και μόλις δύο μέρες αφότου έξι περιοχές του δήμου κηρύχτηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, η ΔΕΗ έστειλε πρόγραμμα περικοπών στα αντιλοστάσια της δημοτικής υπηρεσίας ύδρευσης (ΔΕΥΑΔ), με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Εξάλλου, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισημαίνει μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του:

Το μεγάλο πρόβλημα των οφειλών της υπηρεσίας ύδρευσης προς τη ΔΕΗ, είναι γνωστό και παλιό. Τα χρέη φτάνουν στο ύψος των 2 εκ. ευρώ, κάτι που όχι μόνο δεν το αρνείται ο δήμος, αλλά όπως υπογραμμίζει έχει προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ρύθμισής του, ενώ αναμένεται και απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που θα ορίζει εάν μπορεί ο δήμος να εγγυηθεί τα χρέη της ΔΕΥΑΔ, μετά και από σχετική απόφαση που έχει ληφθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα ερωτήματα, τέλος, που θέτει ο Νίκος Νικολόπουλος προς τον Υπουργό Εσωτερικών είναι τα ακόλουθα:

  1. Σκοπεύετε να παρέμβετε και να ζητήσετε την ανάκληση της απόφασης της ΔΕΗ για τον πυρόπληκτο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, καθώς επίσης και να συμβάλετε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, για την διαμόρφωση μίας οριστικής και βιώσιμης λύσης ως προς την ρύθμιση των χρεών της ΔΕΥΑΔ στη ΔΕΗ;
  2. Υπάρχει κάποιος κώδικας δεοντολογίας και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης της, υπό κρατικό έλεγχο, ΔΕΗ; Και αν όχι, γιατί δεν δημιουργείτε, ώστε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως αυτή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας να αντιμετωπίζονται άμεσα και να μην φτάνουν σε σημείο να ταλαιπωρούν τους πολίτες;

==================================================================

ΥΓ: Να σημειωθεί ότι η συζήτηση της επίκαιρης έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου