Νιγηρία: Το «κορίτσι της λεκάνης» έσβησε στα 19 του! | dete

Νιγηρία: Το «κορίτσι της λεκάνης» έσβησε στα 19 του!

Πέθανε η 19χρονη Νιγηριανή Ράχμα Αρούνα που πέρασε όλα τα χρόνια της σύντομης ζωής της μέσα σε μια λεκάνη. Η νεαρή Ράχμα έπασχε από βαριά και σπάνια αναπηρία, κατά την οποία το σώμα της, ιδιαίτερα τα άκρα της, έπαψε να αναπτύσσεται από όταν ήταν έξι μηνών.

Το δράμα που ζούσε η ίδια και η οικογένειά της είχε γίνει γνωστό από τον δημοσιογράφο Σάνι Μαϊκατάνγκα, ο οποίος είχε αναρτήσει τις φωτογραφίες της που έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.Ο ίδιος ανακοίνωσε και τον θάνατο της Ράχμα, την Κυριακή στις 25 Δεκεμβρίου.

Οπως είχε εξηγήσει η μητέρα της, σε εκείνη την ηλικία η Ράχμα είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και έκτοτε έπαψε να αναπτύσσεται. Μεγαλώνοντας στο χωριό Λαχαντίν Μακόλε στο Kano της Νιγηρίας, οι γονείς της την είχαν τοποθετήσει σε μια λεκάνη για να μπορούν να τη μεταφέρουν. Μόλις πέρυσι ο δημοσιογράφος Ιμπραήμ Τζίργκι έφερε στη Ράχμα ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Παρά τη σοβαρή αναπηρία της και το γεγονός ότι υπέφερε από χρόνιους πόνους, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται. Οπως είχε αποκαλύψει η ίδια στους δημοσιογράφους σε συνέντευξή της, είχε άκρως επιχειρηματικές φιλοδοξίες και ονειρευόταν να ανοίξει μια δική της επιχείρηση: «Ενα μπακάλικο με οτιδήποτε οι άνθρωποι αγοράζουν είναι ό,τι θέλω».