Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας | dete

Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας

Ενα νηπιαγωγείο στο LM Village στη Μυρσίνη Ηλείας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα μικρά παιδιά του προσφυγικού κέντρου της περιοχής.

Το Νηπιαγωγείο στεγάστηκε στις κενές αίθουσες δίπλα στο χώρο του εστιατορίου και μέχρι προχθές λειτουργούσε με πρόχειρες καρέκλες και τραπέζια. Η εικόνα που διαδόθηκε μέσα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ευαισθητοποιήσε την μη κερδοσκοπική οργάνωση ΠΥΡΝΑ που φρόντισε να εξοπλίσει με ειδικά έπιπλα για παιδιά  και με τη βοήθεια χορηγών το χώρο του Νηπιαγωγείου, ενώ παράλληλα εξασφάλισε γραφική ύλη και βιβλία για όλο το χρόνο για τη σωστή λειτουργία του Νηπιαγωγείου.

«Η ΠΥΡΝΑ (με έδρα την Κηφισιά στην Αθήνα) είναι μη κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000, με σκοπό την προαγωγή της έννοιας της δια βίου μάθησης και την παροχή δυνατοτήτων για την επέκταση της γνώσης, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Είδαμε φωτογραφίες και σκεφθήκαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΠΥΡΝΑ κ. Μαρίνα Κουρεμένου.

«Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβαν πρωτοβουλία και φοιτητές- νηπιαγωγοί θα έρχονται εδώ για να περνούν με τα παιδιά λίγες δημιουργικές ώρες απασχόλησης. Θα πρέπει με τη φροντίδα της Πολιτείας να αυξηθούν οι εθελοντές εδώ στο Προσφυγικό Κέντρο, γιατί είναι αδύνατον να τα καταφέρνει όλα μόνος του ο εθελοντής  κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, που έχει ορισθεί από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης», συμπλήρωσε η κ. Κουρεμένου.

Πηγή: patrisnews