ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ: Ταξίδι στην Ιταλία… με πλαστά έγγραφα | dete

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ: Ταξίδι στην Ιταλία… με πλαστά έγγραφα

Με... πλαστά ή ακόμα και με... δανεικά έγγραφα προσπαθούν να κάνουν το ταξίδι της λύτρωσης προς την Ευρώπη όσοι αλλοδαποί καταφθάνουν στο λιμάνι της Πάτρας.

Σε ημερήσια σχεδόν βάση η αναφορά του λιμενικού σώματος καταγράφει συλλήψεις αλλοδαπών, οι οποίοι καταφθάνουν με πλαστά χαρτιά στο χέρι.

Για όσους στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων η πλέον, τα περιθώρια έχουν στενέψει, εφόσον ορθώνονται «εμπόδια» μπροστά τους. Οι αυξημένοι έλεγχοι από την Αστυνομία εκτός της παραλιακής ζώνης και στην ευρύτερη περιοχή, αποτρέποντας το ενδεχόμενο να «γεννηθούν» νέα «στέκια» φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, σε συνδυασμό με τους επισταμένους ελέγχους εντός της λιμενικής ζώνης, δεν επιτρέπουν στους μετανάστες να ξαναθυμηθούν τις παλιές τους συνήθειες, τις εισβολές στις νταλίκες. Τα έργα για την εσωτερική περίφραξη έχουν ολοκληρωθεί, ενώ και για την δεύτερη εξωτερική περίφραξη του λιμανιού προχωρούν εντατικά, γεγονός που αποθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες να επιστρέψουν τουλάχιστον κατά ορδές, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Πλέον, όσοι επιστρέφουν στην Πάτρα είναι κατά ομάδες δέκα περίπου ατόμων και μόλις εντοπιστούν από τους αστυνομικούς συλλαμβάνονται και οδηγούνται στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας μεταναστών.