Να επανέλθει το τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ που απορροφήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών ως αυτόνομο

24.10.2020 / 5:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
yxqjphwydy5f9301bcc8691

Έγγραφο αίτημα διαβίβασαν στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, στους Προέδρους των Τμημάτων και τους Βουλευτές των νομών Αχαΐας & Αιτωλοακαρνανίας καθώς και στον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, οι φοιτητές του Τμήματος Πρώην Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Μεσολογγίου.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν, μετά τη συγχώνευση τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, δημιουργήθηκαν πολλά σοβαρά προβλήματα. Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, καταργήθηκε ενώ υπάρχουν ίδια τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα οποία ενισχύθηκαν. Το τμήμα αυτό ανήκει στη μεταβατική περίοδο με την οποία λήξη του θα απορροφηθεί από το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο μεταβατικό αυτό στάδιο έχουν δημιουργηθεί δύο σοβαρά προβλήματα: έλλειψη διοικητικού προσωπικού και έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι συνέπειες ολέθριες με την δυσκολία των φοιτητών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την ολοκλήρωση του εξαμήνου. Με το υπ΄ αρίθμ. 20/08-10-2020 απόσπασμα πρακτικού γενικής συνέλευσης τμήματος σχετικά με τα εξής μαθήματα:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1(Θ) ΕΞΑΜΗΝΟ Γ

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ(Θ)

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ (Ε)

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ 1(ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ) (Θ)

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 2(Θ)

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 2(Ε)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (Θ)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (Ε)

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (Θ)

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (Ε),

ζητούμε άμεση λύση του προβλήματος ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν για 1η φορά τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, να μπορούν να πάρουν να μαθήματα αυτά έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις τον Ιανουάριο (εναλλακτικοί τρόποι για δήλωση μαθημάτων, εργασίες κ.α.).

Ζητούμε να δοθεί έγκριση χρηματοδότησης για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με αξιοπρέπεια.

Ζητούμε την επαναφορά του (πρώην) Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ως αυτόνομου πριν την απορρόφηση από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών όπως υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα