Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική

11.09.2020 / 15:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko-17

Tα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, την Παρασκευή 11/09 ήταν 287 ενώ σημειώθηκαν και τρεις νέοι θάνατοι.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 ανέφερε: «Καλούμαστε να στεγανοποιήσουμε κάθε εστία κορονοϊού» και στη συνέχεια ενημέρωσε την κοινότητα για τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν στην Πέλλα, στην Ημαθία και στο Κιλκίς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός ανακοίνωσε την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Πάρο και στην Αντίπαρο καθώς όπως είπε η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Τα δυο νησιά συνεχίζονται να εντάσσονται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Σε ειδικό καθεστώς παραμένουν η Λέσβος, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο και ανά τρεις μέρες θα επαναξιολογείται η κατάσταση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Αττική.

Τέλος, ο υφυπουργός ανακοίνωση τη δημιουργία Ομάδα Διαχείρισης η οποία θα αναλαμβάνει δράση σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος σε σχολείο.

Ποια μέτρα παρατείνονται στην Αττική:

Συγκεκριμένα παρατείνονται τα εξής μέτρα:

  • Απόσταση – χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
  • αποστάσεις σε παραλίες
  • προσωρινά μέτρα για εκκλησίες και αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής
  • αναστολή πανηγυριών
  • αναστολή επισκεπτηριων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ
  • συνάθροιση μέχρι 9 άτομα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα