Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική

11.09.2020 / 15:43
gko-17

Tα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, την Παρασκευή 11/09 ήταν 287 ενώ σημειώθηκαν και τρεις νέοι θάνατοι.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 ανέφερε: «Καλούμαστε να στεγανοποιήσουμε κάθε εστία κορονοϊού» και στη συνέχεια ενημέρωσε την κοινότητα για τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν στην Πέλλα, στην Ημαθία και στο Κιλκίς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός ανακοίνωσε την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Πάρο και στην Αντίπαρο καθώς όπως είπε η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Τα δυο νησιά συνεχίζονται να εντάσσονται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Σε ειδικό καθεστώς παραμένουν η Λέσβος, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο και ανά τρεις μέρες θα επαναξιολογείται η κατάσταση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Αττική.

Τέλος, ο υφυπουργός ανακοίνωση τη δημιουργία Ομάδα Διαχείρισης η οποία θα αναλαμβάνει δράση σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος σε σχολείο.

Ποια μέτρα παρατείνονται στην Αττική:

Συγκεκριμένα παρατείνονται τα εξής μέτρα:

  • Απόσταση – χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
  • αποστάσεις σε παραλίες
  • προσωρινά μέτρα για εκκλησίες και αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής
  • αναστολή πανηγυριών
  • αναστολή επισκεπτηριων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ
  • συνάθροιση μέχρι 9 άτομα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα