Νίκος Φίλης: «ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται»

04.09.2020 / 12:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
filis

«ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται. Έχει τελειώσει σαν πολιτικό φαινόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι γέννημα μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. Βεβαίως καταλαμβάνει έναν χώρο που εκτείνεται από τον χώρο της Αριστεράς και στον χώρο της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης. Αυτό είναι αλήθεια δήλωσε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Radio North. Ο ίδιος πρόσθεσε πως “σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά υπάρχει μια ισχυρή εντολή των προοδευτικών πολιτών να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να εκφράσει αυτόν τον χώρο”.
Ο κ. Φίλης σχολίασε και τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Ευθυμίου, ο οποίος έκανε λόγο για «γυρολόγους, παιδιά του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν την επαγγελματική διαδρομή τους ως πολιτικά στελέχη». “Ο κ. Ευθυμίου και άλλοι συμπεριφέρονται σαν απατημένες χήρες» ανταπάντησε σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας στα ύψη το θερμόμετρο στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Πρώτος μεταξύ ίσων ο αρχηγός»

Ο κ. Φίλης υπεραμύνθηκε των αλλαγών που αποφασίστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας πως πρόκειται για «αξιοποίηση νεότερων στελεχών και όχι περιθωριοποίηση παλαιότερων», ενώ επανέλαβε, πως άλλο ο πρωθυπουργικοκεντρικός τρόπος λειτουργίας μιας κυβέρνησης που πρέπει να υλοποιεί έργο και «άλλο η λειτουργία ενός κόμματος της αντιπολίτευσης, και δη της Αριστεράς, όπου ο αρχηγός πρέπει να είναι πρώτος μεταξύ ίσων».
Όσον αφορά στα σχολεία ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά «χωρίς καμία προετοιμασία δίνοντας μόνο μια μάσκα», ενώ την κάλεσε «να χρησιμοποιήσει τα χρήματα από τα ταμείο Ανάκαμψης για την Παιδεία, για την ενίσχυση της σχολικής στέγης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα