Νίκος Τζανάκος: Το σύστημα Πελετίδη «βρυχάται» | dete

Νίκος Τζανάκος: Το σύστημα Πελετίδη «βρυχάται»

Σε δημόσια παρέμβαση του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» Νίκος Τζανάκος αναφέρει τα εξής:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο απροκάλυπτα. Πολλές φορές έχει συμβεί όταν η αντιπολίτευση συμφωνήσει με κάποια πρόταση της Δημοτικής Αρχής του κ. Πελετίδη, να συμβαίνει το απίστευτο. Καταψηφίζει την ίδια τους την πρόταση ο κ. Πελετίδης και η παράταξή του, προκειμένου να συμπορευτούν με τους ‘ιδεολογικούς’ τους αντιπάλους!!!
Αλλά και τούτο που πάει να συμβεί, είναι για βραβείο Γκίνες!!
Πρωτότυπο και καινοτόμο!
Η Δημοτική Αρχή έφερε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, μια πρόταση Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, η οποία περιείχε 12 Θέματα με 113 κωδικούς.
Διαπιστώσαμε πως για μια ακόμα φορά ο κ, Πελετίδης, δεν συμπεριελάμβανε την πλατεία Καλλιπάτειρας, η οποία κινδυνεύει από ώρα σε ώρα να χαθεί, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν στείλει και εξώδικο.
Η Εναλλακτική πρόταση μας, προκειμένου να σωθεί η πλατεία και μετά τις διαβεβαιώσεις, πως οι σχετικοί κωδικοί που είχαμε προτείνει, δεν διαθέτουν χρήματα για αποζημίωσή της, πρότεινε να αναζητηθούν τα χρήματα από το αποθεματικό του Δήμου. Αυτή ήταν και η μοναδική μας παρέμβαση στην πρόταση της δημοτικής αρχής!
Επαναλαμβάνουμε, η πρότασή μας περιλαμβάνει, αυτούσια (ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΝΑΜΕ) τα 11 Θέματα και τους 112 από τους κωδικούς, της πρότασης της Δημοτικής Αρχής.
Το 12ο (6ο στη σειρά) θέμα το οποίο ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, δεν εμπλέκεται ΠΟΥΘΕΝΑ, δεν αγγίζει, δεν επηρεάζει, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ, με τους υπόλοιπους κωδικούς. Λειτουργεί ανεξάρτητα.
Η πρότασή μας βέβαια ΚΑΙ περιλαμβάνει και τους κωδικούς, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις.
Στην ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου η Εναλλακτική πρότασή μας υπερίσχυσε εκείνης της Δημοτικής Αρχής με 24 ψήφους έναντι 21.
Υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μια εισήγηση της υπηρεσίας η οποία μας εξέπληξε αφού ανέφερε πως ‘…..η εναλλακτική πρόταση όπως προτείνεται , δεν δύναται να υιοθετηθεί και υλοποιηθεί από την υπηρεσία διότι δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις…..’. ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ!!! Επισημάναμε ευθύς εξ αρχής, πως με αυτόν τον τρόπο ακυρώνουν και τους δικούς τους κωδικούς και θέματα. Χαμογελούσε ως συνήθως ο κ, Πελετίδης!
Τους επιστήσαμε την προσοχή, πως οδηγούν την κατάσταση στο αδιέξοδο, αφού με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η ακύρωση και των 12 δικών τους θεμάτων και 112 κωδικών, συμπεριλαμβανομένων και των κωδικών από τους οποίους θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Φωνή βοώντος, από ότι απεδείχθη.
Σήμερα στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη για έλεγχο, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκείνη της Εναλλακτικής πρότασης μας, αφού αυτή υπερψηφίστηκε. Περιέχει στο σώμα του εγγράφου, την ίδια άποψη και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση.
Είναι αξιοσημείωτο πως ο ίδιος ο κ. Πελετίδης, ενώ ως Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να ευθυγραμμίζεται και να εφαρμόζει τις πλειοψηφούσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όσο και τις επόμενες ημέρες, τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε συγκεντρώσεις που προκαλούσε με εργαζόμενους, αρνείται να αποδεχθεί την ψηφισμένη πρόταση και παραπλανεί λέγοντας πως η αντιπολίτευση δεν θέλει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Πρέπει βλέπεται να υπηρετήσει το κόμμα του! Θεωρεί πως έχει κομματική υποχρέωση να καταγγέλλει κάθε τι που κινείται έξω από τη γραμμή του δικού του κόμματος. Ακόμα και αν αυτό είναι ίδιο με τη δική του θέση. Όπως η πληρωμή των εργαζομένων! Ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις. Ακόμα και αν αυτές μπορεί να θίξουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην πληρωθούν, γιατί το σύστημα Πελετίδη, δεν ανέχεται τη διαφορετική άποψη και τη διαφορετική ψήφο στο Δημοτικό συμβούλιο.
Κυρίως δε δεν ανέχεται οι εργαζόμενοι να πληρωθούν με απόφαση των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Και όλο αυτό επειδή το κόμμα του, μέσα από το αφήγημα περί “εχθρών του λαού”, δεν τού επιτρέπει να προχωρήσει στην αποζημίωση της πλατείας Καλλιπάτειρας, θεωρώντας το αντίθετο, στρατηγική του ήττα.
Ένα είναι σίγουρο. O κ. Πελετίδης, εγκλωβισμένος στην κομματική του υποταγή και πολιτική του υστεροβουλία, δεν πρόκειται να θέσει ποτέ την Πάτρα, την πόλη που τον τίμησε ως Δήμαρχο δύο φορές, σε προτεραιότητα.
Του κόμματος πάντα θα εκτελεί τις εντολές.
Η Πάτρα μπορεί να περιμένει!»