Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες: «Οποιος θέλει κανάλι θα πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο» | dete

Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες: «Οποιος θέλει κανάλι θα πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο»

Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» είπε πως μετά από 25 χρόνια θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς όποιος θέλει να εκπέμπει πρέπει να έχει νόμιμη άδεια.

Όσον αφορά το ΕΣΡ που είναι αρμόδιο για την έγκριση των αδειών ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην απαραίτητη διαδικασία εκλογής των μελών του μέσα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, υποστήριξε ότι «Νομίζω ότι είναι σε πολύ καλή τροχιά. Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, έχει εργαστεί άοκνα για να διαμορφωθούν οι όροι της συναίνεσης μέσα σε όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι αρμοδιότητα της Βουλής η συγκρότηση του ΕΣΡ. Πιστεύω και ελπίζω ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλει ούτως ώστε αυτό το πράγμα να τελεσφορήσει πάρα πολύ σύντομα», τονίζοντας όμως με νόημα ότι «Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα νομοθετικά εργαλεία ούτως ώστε αυτό το πράγμα να μην βαλτώσει και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες της διαγωνιστικής», προειδοποιώντας έτσι εμμέσως τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο «Plan B» για να προχωρήσει στην αδειόδοτηση.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι «Οι επιχειρηματίες των Μέσων Ενημέρωσης θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί επιχειρηματικά με αυτόν τον κλάδο θα πρέπει να καταβάλει και τα αντίτιμα, να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει αυτά που πρέπει να πληρώσει. Αυτό νομίζω ότι έχει αρχίσει και γίνεται αντιληπτό στη μιντιακή και πολιτική Ιερουσαλήμ, ότι περνάμε σε μία καινούργια φάση και ότι ο καθένας και τα πολιτικά κόμματα αλλά και οι επιχειρηματίες, παλιοί ή καινούργιοι, έχουν αντιληφθεί ότι στο νέο τοπίο οι κανόνες θα εφαρμόζονται», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η δική μας κυβέρνηση αυτές τις κινήσεις δεν τις κάνει για να επηρεάσει το περιεχόμενο των ειδήσεων. Επειδή ακούγεται μία κριτική ότι ασκούμε πιέσεις, ότι εκβιάζουμε, δεν είναι αυτή η φιλοδοξία μας».